Dissabte vaig passar les darreres hores del dia escoltant composicions de Claudia Montero . Homenatge pòstum a una compositora argentina que treballava des de feia dues dècades a l’àrea de composició del Conservatori Salvador Seguí de Castelló. Vaig observar a les xarxes els agraïments de la comunitat educativa a la seua trajectòria, però em vaig fixar especialment en els agraïments de l’alumnat que recordava els seus ensenyaments. I és que fonamentalment l’art d’ensenyar necessita bones mestres. Montero ho era en la mesura que no sols serà recordada per les seues creacions repetidament premiades (ni més ni menys que amb quatre Grammy), sinó que també ho serà perquè romandrà en la memòria admirada dels seus alumnes.

Si el nivell dels professionals de les disciplines creatives està assegurat (i a les dades dels talents em remet) no és el cas dels seus embolcalls. Les instal·lacions estan atestades davant d’una allau de demanda d’estudis artístics que toca a les portes de la nostra ciutat. Castelló no pot restar al marge de la glòria que durant dècades han dipositat els seus artistes, tot contribuint a la seua imatge. Quin millor mirall per al món que el conreu de la creativitat i l’exportació de talent. Per això diem que necessitem dignificar sense demora les instal·lacions del Conservatori públic i assegurar la seua construcció allà on estava previst en el Pla General, una ubicació que també permetrà accelerar-ne la construcció.

L’art de la política és el de servir la ciutadania i aquesta clama per la construcció dels conservatoris públics, tot inaugurant una nova etapa de creativitat que comptarà amb els estudis de dansa complets, inèdits a Castelló. Siguem dignes de la memòria de les nostres creadores, assegurem el seu futur i adjudiquem ja els terrenys per als conservatoris. Sols així mereixerem, algun dia, restar en el record per haver construït un Castelló que és l’aixopluc dels anhels democràtics de la seua ciutadania. En aquest cas, com no, un Castelló a favor del conreu de la creativitat i el talent. H

*Regidor d’Educació a Castelló