Síguenos en redes sociales:

Una Fàbrica molt viva

Després de l’èxit de participació en la programació de Maig Ceràmic, amb la qual es va obrir al públic el primer espai recuperat de la Reial Fàbrica, l’activitat en l’emblemàtica manufactura comtal no s’atura.

Demà, sense anar més lluny, s’inauguraran dues exposicions, La Fàbrica d’Idees, i Visions 4, ambdues formen part dels projectes educatius desenvolupats pel Museu de Ceràmica i els centres educatius locals i comarcals al curs 2020/2021. Romandran a la Nau BIC fins al 29 d’agost, així que, recomane la seua visita per partida doble, ja que, d’una banda, podreu conéixer de prop dos magnífics projectes i, per una altra, ho fareu en un espai únic, la Reial Fàbrica.

A més d’aquestes exposicions, per a les pròximes setmanes ja hi ha programades més activitats en aquest indret.

La veritat és que la rehabilitació de la Fàbrica Gran ens obri un món de possibilitats al servei de la societat… a més, la seua recuperació ens permetrà dissenyar una interessant oferta turística al voltant del nostre ric patrimoni ceràmic, industrial i natural, amb la qual esperem atraure visitants, cosa que, al seu torn, repercutirà en benefici de l’economia local, l’hostaleria, etc.

En el 2016 es va redactar el primer Pla Estratègic de Turisme de l’Alcora que, entre les seues conclusions, ja va destacar la importància de la posada en valor de l’edifici de la Reial Fàbrica per al desenvolupament turístic del nostre municipi. A més d’aquest projecte, durant els últims anys ja han començat a desenvolupar-se recursos turístics i patrimonials vinculats a l’activitat ceràmica de la nostra localitat.

En el 2017, amb la col·laboració de Turisme Generalitat Valenciana, es va senyalitzar la Ruta Urbana del Patrimoni Industrial. I entre 2018 i 2019, també amb l’ajuda de Turisme Generalitat Valenciana, es va completar la Ruta Natural del Patrimoni Industrial.

Ahir vam tindre l’honor de rebre a la Reial Fàbrica al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i m’agradaria acabar l’article amb algunes de les amables paraules que ens va dedicar: «El turisme busca espais singulars, relats únics i autèntics i, en això, l’Alcora aporta tot un cabal d’emocions. Moltes vegades definim el turisme com una fàbrica d’emocions i, probablement, en aquesta ciutat, i en aquest espai, aquest concepte té un significat molt especial». De nou, moltes gràcies Francesc.

Alcalde de l’Alcora

Pulsa para ver más contenido para ti