Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PARAULES DE VIDA

José Luis Arín

Seduits per la Paraula de Déu

El 20 de novembre de 2016, acabat l’Any Sant de la Misericòrdia, el papa Francesc a la Carta Apostòlica Misericordia et Misera (nº 7) proposava que cada Comunitat en un diumenge de l’Any Litúrgic renovés el seu compromís a favor de la difusió i aprofundiment de la Sgda. Escriptura: un diumenge dedicat enterament a la Paraula de Déu. El 30 de setembre de 2019 en la Carta Apostòlica Aperuit illis fixava el 3er diumenge durant l’Any com a Diumenge de la Paraula, enguany sota el lema Us anunciem allò que hem vist i sentit (1Jn 1,3).

Seguia així la línia del Magisteri Pontifici dels darrers anys, sobretot des de la Constitució Dogmàtica Dei Verbum del Concili Vaticà II; i la més recent l’Exhortació Apostòlica Verbum Domini on, com a cloenda del Sínode sobre la Paraula de Déu en la vida de l’Església, deia Benet XVI: «El fonament de tota espiritualitat cristiana autèntica i viva és la Paraula de Déu anunciada, proclamada, meditada i celebrada en l’Església» (nº 121).

A la 2ª Lectura d’avui proclamem el prec de Pau a la Comunitat de Corint: «Pel nom de Jesucrist, el nostre Senyor, us demano que aneu d’acord i que no hi hagi divisions entre vosaltres. Com no veure-hi el clam de Nostre Senyor Jesucrist a tots els qui portem el nom de cristians?» En la Pregària per la Unitat dels Cristians, confessem humilment el pecat de la divisió i ens adrecem confiadament a l’únic Senyor nostre que, per sant Pau, ens diu: «Estigueu ben units en una sola manera de pensar, la que fidelment prové de l’Evangeli de l’Únic que té paraules de Vida eterna» (Jn 6,69).

La crida a exercir d’apòstols-enviats del Senyor no es pot deslligar de l’anterior crida general: «Convertiu-vos que el Regne del cel és a prop». Avui el Senyor segueix cridant perquè anunciem allò que hem vist i sentit: amb anunci evangelitzador que inclogui el testimoni viu d’un estil de vida sinodalment evangèlic i paraules de vida que donin resposta a tothom qui us demani raó de la vostra esperança (1Pe 3,15b).

Administrador diocesà de Tortosa

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.