LA RÚBRICA

Les retallades han tornat

Ignasi Garcia

Ignasi Garcia

Aquest mes de setembre, parlant amb un exsoci de govern, féiem càbales sobre com serien els pressupostos de la dreta i com afectaria al conjunt de la societat. Ei, que ja tenia una dilatada experiència m’advertia que hi hauria tantes barbaritats, que no tindríem temps per explicar-les totes..., en aquell moment jo vaig coincidir amb ell, però ara que han arribat els primers pressupostos de la nova era del Partit Popular, crec que podem corroborar el nostre pensament, perquè són uns pressupostos extremadament perjudicials per a Castelló.

L’anàlisi ràpid fa veure com programes de foment de l’ocupació i el treball són eliminats d’una manera fulminant. Una decisió que afectara centenars de municipis, especialment els més xicotets de la província, però també a la ciutat de Castelló que veurà retallat el pressupost del Pacte Local de l’Ocupació, un pacte que va recuperar l’Acord del Grau i que aconseguia el consens de totes les forces polítiques justament per la seua capacitat de crear treball i formació.

La dilatació de les inversions quan no la seua eliminació, posa en risc obres imprescindibles per la nostra ciutat, com és el nou Institut de Crémor, per descongestionar l’IES Bovalar. També posen en risc la construcció dels nous conservatoris de música.

La ruleta russa

I deixen sense recursos les reformes integrals de les escoles Cervantes, Bisbe Climent, Maestro Armelles i Sant Agustí, a banda de dilatar obres tan importants com la de l’escola Sebastián Elcano i el Mestre Canós, ja que estan jugant amb el pressupost com si fora la ruleta russa.

Si a eixes retallades, li sumes l’eliminació de personal en regidories tan rellevants com Igualtat i Benestar Social, que ara mateix depén d’un pressupost de la Generalitat valenciana que la dreta ja ha dit que retallarà, no sols és que no ixen programes d’ocupació o obres necessàries, amb el que això suposa pel mercat de treball, sinó que serveis com la protecció de dones maltractades o el dret a rebre una ajuda si tens un familiar depenent empitjoraran, amb un cost que pagarem els i les treballadores de la nostra ciutat.

Portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Castelló

Suscríbete para seguir leyendo