Són molts els pobles que enceten la recta final de les seues festes patronals. Un d’ells és la localitat d’El Verger (la Marina Alta), que està vivint les celebracions en honor a la Verge del Rosari i Sant Roc. Els actes festius s’allargaran fins al 21 d’agost amb tota una intensa programació que portarà la convivència, la germanor i la festa a tots els carrers i racons de la localitat. 

Les actuacions musicals —ja siguen concerts d’agrupacions musicals, discomòbils o revetlles —, les desfilades de Moros i Cristians, els bous al carrer i els actes religiosos són els principals elements del programa de festes.

Intens cap de setmana

Després de tres dies de festes, hui serà el torn de la Gran Desfilada de Carrosses i Comparses que, a partir de les 19 hores, recorrerà els principals carrers de la localitat, que quedarà inundada per colorit de la desfilada, l’animació de les bandes de música i l’alegria de tots els participants. A partir de les 00.30 hores, la jornada finalitzarà amb l’orquestra Seven Crashers. 

Demà, 13 d’agost, el protagonisme serà per a les comparses amb la gran Entrada de Moros i Cristians que, des de les 19.30 hores, recorrerà el carrer Major fins al Castell, situat a la plaá de l’Ajuntament. Allí tindrà lloc l’Alardo i la Reconquesta per part del bàndol cristià i la cercavila de les cabiles abanderades i les capitanies de la filaes mora Abubekers i cristiana Mercenaris del Cid. Més tard, a les 00.30 hores, tindrà lloc l’actuació de l’orquestra Montecarlo. 

El cap de setmana finalitzarà amb el Dia de Sant Isidre i el tradicional repartiment de la fruita beneïda. Sens dubte, l’acte més emotiu de la jornada serà l’ofrena de flors en honor a la patrona, on el poble obsequiarà a la verge del Rosari amb flors plenes d’anhels, desitjos i promeses. Un correfoc i l’orquestra Titanic serviran per a posar el punt final a la jornada. 

Festes dels patrons

La festivitat de la Verge del Rosari té lloc el dilluns 15 d’agost. A banda de la missa major, hi ha altres actes ineludibles com la batalla de l’aigua, a partir de les dos del migdia; l’entrada de bandes, a partir de les 18.00 hores; o l’espectacular entrada de Moros i Cristians. Des de les 19.30 hores, el poble i tots els visitants es sorprendran amb les pompes de les capitanies.

Un dia més tard, se celebra el Dia de Sant Roc, que arrancarà amb una atronadora mascletà, continuarà amb la missa i la processó i finalitzarà amb un castell de focs d’artifici i l’actuació del cantautor Jonatan Penalba.

La programació continuarà amb el concert «Intimate Morricone», el 18 d’agost; la discomòbil del dia 19; el Festival de Quintades, el dissabte 20; i el concert de música de cambra «Mira quina trompa», del 21.

Bous al carrer

Altra de les cites més esperades són els festejos de Bous al Carrer que tindran lloc entre el 17 i el 21 d’agost, amb un intens programa d’activitats oferida per les diferents associacions d’El Verger. Hi haurà festejos durant tot el dia: solta de jònecs i jònegues al migdia, entrada de vaques i bous a la vesprada i bou embolat a les nits. A més a més, s’han preparat activitats de carretons i divertides jornades de jocs aquàtics.