Incrementaran les places d’aparcament

Borriana invertirà 313.000 € per a acabar l’ampliació de l’avinguda Mediterrània

L’Ajuntament adjudica a Grupo Ravi l’últim tram de la remodelació del vial

Es reunirà amb hostalers i veïns per a estudiar la data d’inici de les obres

Imatge del tram de l’avinguda Mediterrània ja finalitzat, que l’Ajuntament va reobrir al tràfic fa un mes. | ISABEL CALPE

Imatge del tram de l’avinguda Mediterrània ja finalitzat, que l’Ajuntament va reobrir al tràfic fa un mes. | ISABEL CALPE / DARÍO PITARCH

Borriana dona un pas decisiu per a culminar l’ampliació de l’avinguda Mediterrània. L’Ajuntament acaba d’adjudicar l’últim tram de les obres, després d’obrir al tràfic el vial fa un mes una vegada finalitzada la primera fase de l’obra.

De les cinc empreses que es van interessar per a escometre l’última etapa dels treballs, la constructora que s’encarregarà de les tasques és Grupo Ravi, a l’oferir finalitzar els treballs per 312.721,34 euros. Una xifra que suposa una rebaixa del 10,28% respecte al pressupost de licitació (348.552,54 euros).

Aquesta nova fase de les obres contempla la remodelació del carril bici, l’ampliació de les zones d’aparcament i modificacions per a adaptar el projecte a les dimensions del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Cal recordar que el projecte original contemplava una corba i un estrenyiment del vial en el traçat, eliminant places d'aparcament, ja que "l’anterior equip de govern (PSPV i Compromís) no va ser capaç d’arribar a un acord sobre la parcel·la propietat de l'Arenal Sound", esgrimixen des de l’actual executiu (PP i Vox).

Per això, després de la cessió gratuïta del terreny que pertanyia al festival mitjançant una reserva d'aprofitament, els futurs treballs pretenen homogeneïtzar l’avinguda, connectar el carril per a bicis i vianants amb la zona del port i augmentar considerablement el nombre de places d'aparcament a la disposició dels veïns de la zona marítima, passant de 314 a 425.

Evitar la temporada alta

Una vegada realitzada l’adjudicació i abans de començar les obres, l’Ajuntament té previst reunir-se amb el sector de l’hostaleria i les associacions veïnals de la zona de la platja per a abordar i traslladar de primera mà les possibles dates d'iniciació i finalització d’unes tasques que volen evitar la temporada alta i les molèsties en el període de major afluència turística.

La parcel·la cedida pels propietaris de l’Arenal Sound té 925 m² i és clau en les modificacions d’ampliació del vial per a culminar un traçat més recte, millorar la connexió del carril bici en el seu accés a la platja i pal·liar les dificultats dels veïns en períodes de temporada alta per a trobar aparcament.

El tram en el qual executaran aquesta intervenció és entre el Mercat de la Mar i el Grup Roger de Flor amb la mateixa alineació i secció que el traçat ja realitzat des de Malva-rosa i el carrer Joan Carles I fins al mateix Mercat de la Mar. L’alcalde, Jorge Monferrer, deixa clar que "la finalització de l’avinguda Mediterrània tindrà en compte als hostalers i veïns perquè aquest equip de govern està a peu de carrer i pròxim als problemes de tots els seus ciutadans".