L’Escola de la Mar de Borriana va acollir ahir un curs sobre el rem tradicional en la Comunitat Valenciana, amb el qual es va posar en marxa a les comarques de Castelló el nou calendari de formació que ofereix l’Escola de l’Esport, i que du a terme la direcció general d’Esports.

Aquesta primera jornada va estar dirigida principalment a entrenadors i tècnics esportius, així com a monitors en equips esportius i clubs de base, i hi van assistir prop de trenta persones.

La jornada teòric-pràctica va comptar a més amb la destacada participació de Juan Bautista Romero Soriano. actual president de la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana i entrenador de rem amb nivell 2, a més d’enginyer de Telecomunicacions (UPVAL) i màster en Gestió d’Entitats Esportives.

Romero va realitzar primer una introducció teòrica a l’esport del rem en les seues diferents modalitats, posant l’accent principalment en el rem tradicional de la Comunitat Valenciana i contextualitzant la seua pràctica esportiva com a hereva de la tradició marinera valenciana des de temps immemorial.

A continuació, els assistents van poder complementar la jornada teòrica amb una part eminentment pràctica en embarcacions disponibles en l’Escola de la Mar, la qual va permetre posar en acció alguns dels conceptes que es van analitzar abans.

Juan Bautista Romero va destacar que es pretén donar un nou impuls al rem tradicional a les comarques de Castelló. Així, d’una banda es vol ampliar l’activitat que ja es desenvolupa a l’Escola de la Mar de Borriana dins de la seua oferta estival, i també hi ha contactes amb el Real Club Náutico de Castellón i l’Ajuntament de la capital de la Plana per a introduir aquest esport a la ciutat.

L’objectiu és donar a conèixer una pràctica que uneix cultura i esport, ja que la navegació a rem està molt vinculada a la història de la Comunitat Valenciana, almenys des de l’Edat Mitjana, i es vol que també aprenguen a conèixer-la i a practicar-la les noves generacions d’esportistes.