Síguenos en redes sociales:

COMENÇA EL PROGRAMA FESTIU

Forcall viu aquest divendres el seu dia gran amb la plantà del maio i la santantonà

Els masovers rebran la distinció del Cremaller d’Honor d’enguany

Forcall viu aquest divendres el seu dia gran amb la plantà del maio i la santantonàJavier Ortí

Avui és dia gran a Forcall. A primera hora, a les 7.00, l’esquellot sonarà per despertar als veïns i anunciar l’esperada jornada. Serà l’inici d’una completa agenda amb esmorzar i la baixada des de la muntanya de llenya i la preparació del maio, la part central de la barraca que cremarà a la nit. Per confeccionar l’estructura, es viurà un ritual màgic, a les 13.00 hores, les 12.00 solars. Serà el moment de la Plantà del Maio. 

Amb la força dels col·laboradors, estirant la corda i recolzats al gran pi, junt amb l’habilitat d’altres que es fiquen pels costats per tal de controlar la direcció, el tronc es col·locarà en posició vertical a la plaça Major. Un vibrant i únic instant que donarà pas a vestir la barraca amb ramatge verd. 

Ja a la vesprada, a les 19.00 hores, es farà una visita guiada i es lliurarà la distinció del Cremaller d’Honor 2023 als masovers i masoveres de Forcall. I donaran els premis del concurs de fotografia. 

A partir de les 21.30, serà l’explosió ancestral de la Santantonà, amb Sant Antoni i Sant Pau lligats i obligats per les botargues, al costat del Despullat, la Filoseta i altres figures tradicionals, que recorreran els carrers del poble. I sense hora fixa, a partir de les 23.00, culminarà la cita amb l’encesa de la barraca. Arranquen tres dies intensos Forcall amb la seua festa per excel·lencia, Bé d’Interés Cultural i d’Interès Turístic Autonòmic.  

Pulsa para ver más contenido para ti