MULTIESPORT

Vila-real ‘corona’ a Eva Marqués i Jairo Noriega en el retorn de la Gala de l'Esport

La patinadora i el boxador, els millors en un acte que s’emociona per José Manuel Llaneza

Vila-real ‘corona’ a Eva Marqués i Jairo Noriega en el retorn de la Gala de l'Esport.

Vila-real ‘corona’ a Eva Marqués i Jairo Noriega en el retorn de la Gala de l'Esport. / KMY ROS

Juan Francisco de la Ossa

Juan Francisco de la Ossa

Vila-real va entregar els premis anuals en reconeixement als millors esportistes i clubs de l’any en una Gala de l’Esport que torna en el marc de les festes fundacionals. Després del parèntesi de la pandèmia de la covid-19, aquests guardons han celebrat una edició especial, amb la col·laboració de Porcelanosa Grupo, amb motiu del seu 50é aniversari. L’esdeveniment, celebrat a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, va coronar com a millors esportistes de l’any a la jugadora d’hoquei sobre patins Eva Marqués Valls (Club Patí Vila-real) i al boxador Jairo Noriega Gutiérrez (campió europeu de pes mosca). A més, un dels moments més emotius de la gala va ser l’homenatge pòstum a José Manuel Llaneza, vicepresident del Villarreal CF i també Medalla d’Or de Vila-real, a qui s’ha reconegut com a millor directiu.

La cerimònia de lliurament de guardons va comptar amb la presència de l’alcalde, José Benlloch; el regidor d’Esports, Javier Serralvo; i els responsables i tècnics del Servei Municipal d’Esports (SME), així com esportistes i representants de clubs. En total, es van entregar 12 premis, triats en el si del Consell Local d’Esports a partir de les propostes dels clubs, les entitats i la ciutadania.

Els més destacats

El premi a la millor esportista va ser per a Eva Marqués, campiona del món d’hoquei patines amb la selecció espanyola i membre del Club Patí Vila-real. El boxador Jairo Noriega va recollir el guardó com a millor esportista del 2022, després d’haver aconseguit el títol de la Unió Europea, el Campionat del Món Plata i haver-se programat campió d’Europa de pes mosca.

Els equips

El llistat de premiats es completa amb el primer conjunt femení del Villarreal CF (futbol) i el filial del Villarreal CF (futbol), que han sigut considerats, respectivament, els millors equips femení i masculí pels seus ascensos a Primera i Segona Divisió.

Esport adaptat

En esport adaptat, els premis d’enguany han recaigut en María Elena Roma Mangriñán (Club Tritons Vila-real), campiona d’Espanya de 50 metres lliures i 50 metres esquena; i Adrián Becker Castillo, campió de la Copa del Món de Fossat Olímpic en la categoria SG-U i medalla de plata en el Campionat del Món de 2022.

Les trajectòries

En la categoria de millor entrenador, el guradó ha sigut per a Iván Íñiguez Maestre, de l’Esportiu Bàsquet Vila-real, per l’ascens a la Lliga EBA del primer equip en la temporada 2020/2021. Pilar Abella Molés va recollir el premi a la millor trajectòria esportiva, pels seus 20 anys competint amb el Club de Natació Vila-real; i Guillermo Prats Barrionuevo, a la millor trajectòria d’entrenador, gestor o directiu, per la seua labor com a entrenador de bàsquet.

La recompensa al millor club o entitat esportiva del 2022 ha anat a parar al Vila-real Bàsquet Club, pels seus 29 anys de promoció de l’esport femení a Vila-real.

Finalment, i com a empresa promotora en l’àmbit esportiu local, el guardó ha sigut per a Deportes Eva, per ser l’establiment més veterà de Vila-real.

GALA DE LESPORT 2023 DE VILA-REAL. AUDITORIO MUNICIPAL DE VILA-REAL. VILA-REAL

Vila-real ‘corona’ a Eva Marqués i Jairo Noriega en el retorn de la Gala de l'Esport. / KMY ROS

Emoció

La Gala de l’Esport va rendir un homenatge pòstum a José Manuel Llaneza, com a artífex, al costat de Fernando Roig, del creixement i èxits esportius del Villarreal CF, un guardó que var recollit els seus fills.

La valoración de l'alcalde

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, va destacar la gran pedrera d’esportistes locals i la labor fonamental que realitzen els clubs per al foment de l’esport. El primer edil va felicitar els premiats, subratllant els valors d’esforç i constància que representen, a més d’agrair-los la projecció que els seus assoliments esportius suposen per a la ciutat.

Benlloch va defensar el paper de l’esport com a motor econòmic i de progrés en la nova Vila-real (amb més de 120 esdeveniments al llarg de l’any), recordant l’aposta per multiplicar les instal·lacions esportives de la ciutat, que en l’actualitat ocupen més de 76.000 metres quadrats.

Suscríbete para seguir leyendo