Magdalena 2024

Galania a la reina Vega: música, ball i festa gran al Palau

El Palau ple va coronar amb cor i sentiment a la màxima representant dels xiquets de Castelló

El Penyagolosa i l’hivern van centrar una cita que va mostrar el ressorgir del futur fester de la ciutat  

Vega Torrejón Garrote, reina infantil de les festes de Castelló 2024, ha sigut la gran protagonista de la Galania infantil de les festes de la Magdalena, un acte, de nou, marcat pel dol pel tràgic incendi de València, pel que es va guardar un minut de silenci a l’inici, sense pirotècnia ni festa posterior

Acompanyada de la cort al complet, la reina Vega va gaudir amb un «acte per als menuts de la festa», com va dir la mateixa sobirana, on el Penyagolosa, el Gegant de Pedra de Castelló va ser de nou l’eix vertebrador d’una gala divertida i feta a mesura per als qui són «el futur de la festa», amb espectacles de música, ball i tradició, que van marcar el principi i final.

La Galania, amb la regina i la seua cort 2024.

La Galania, amb la regina i la seua cort 2024. / Kmy Ros

Espectacle de música, ball i fantasia per a la regina.

Espectacle de música, ball i fantasia per a la regina. / Kmy Ros

Les madrines i presidents

Amb un hivern esperant la primavera van anar pujant a l’escenari del Palau de la Festa les madrines i presidents dels sectors de Castelló. Ana Colón Sastriques i Sergio Tirado Roca per Brancal de la Ciutat; Lidia Leandro Valero i Carlos Leandro Valero per Fadrell; Nayla Lissette Sos Briones per Porta del Sol; Carmen Paloma Ortega Tena per L’Armelar; Lucía Castellet Gallén per Hort dels Corders; Pilar Gimeno Segarra i Nicolás Cabello Pérez per Farola Ravalet; Balma Navarro Gijón per Cor de la Ciutat; Carla Ibáñez Fabra i Gerard Llorens Díaz per Portal de l’Om; Gabriela Piñero Álvarez, per L’Espartera; Neus Gil González, de El Toll; Leire Bort Peris i Javi Marín Hernando, de Forn del PLa; Anaraida Jiménez Junquera i Hugo Mateu López de El Grau; Alba Zajara Albalate i Román Pinilla Sanz, de Sensal; Marta Meléndez Hernández i Jonay Giner Gil, de Castàlia; Leyre Salinas Valls i Víctor López Porcar, de Sequiol; Claudia Alcarria Babiloni i David Soros Atienza, de Tir de Colom; Carolina Personat Lleó i Ainara Antón Palacios, de Crémor; i Isabel Naches Montesinos i Héctor Espinosa Vilar de La Cultural.

Festa plena al Palau amb la regina Vega.

Festa plena al Palau amb la regina Vega. / Kmy Ros

Flocs de neu de la festa

Tots elles i tos ells van conformar «un ramell de flocs de neu que asseguren el ressorgir primaveral en el futur de les festes de Castelló», com va especificat el Penyagolosa, per presentar, amb orgull de genealogia, a les dames infantils de la ciutat 2024, Lucía Benedito Ordaz, Judith Subero Feliu, Catalina Bastida Gasch, Lara martínez Querol, Ahinara Hernández Suárez i Náyade Valverde Peralta, escuderes de la festa plena castellonera de la regina Vega, que va ser rebuda entre aplaudiments i amb el públic del Palau dempeus, per «coronar de cor i sentiment el tro de les festes de Castelló, una ciutat que et ret homenatge com a la seua sobirana».

Emocions sobiranes.

Emocions sobiranes. / Kmy Ros

Gaudi

I, gaudint en primera fila de la música i el ball a l’escenari, i amb el coixí que li va deixar David Garrote Ventura, van arribar les paraules del seu galantejador, Alejandro Monfort Batres, que va comptar amb l’ajuda de Pau Campos Jóvena i la germana reial, María Torrejón Vega, en una de les gran sorpreses de la vesprada.

Molt d’humor en una Galania feta per i per als xiquets de la festa, que es va taancar amb el Penyagolosa enllumenat der la reina Vega, a qui va preguntar si li havia agradat, per atendre el seu desig inicial d’una festa per als més menuts, amb un espectacle final. 

Alejandro Monfort, el galantejador.

Alejandro Monfort, el galantejador. / Kmy Ros

Alejandro Monfort, el galantejador

"Eres la xiqueta més feliç de tota la festa"

Alejandro Monfort Batres, presidente infantil de la gaiata 14 Castàlia 2023, amic de la sobirana dels xiquets, va ser el galantejador de Vega en la seua gran vesprada al Palau, un honor que va compartir amb Pau Campos Jovena i María Torrejon Garrote, germana besona de la regina. «No em puc imaginar a una xiqueta més feliç que tu lluint aquesta banda verda. Queden ja pocs dies perquè Castelló visqui les seves festes, les millors festes del món. I els més menuts de la ciutat esperem amb entusiasme aquests nou dies de festa». 

Alejandro, amb Maria i Pau, els tres galantejadors de la nit.

Alejandro, amb Maria i Pau, els tres galantejadors de la nit. / Kmy Ros

«Tu, millor que ningú, saps que és el moment de gaudir intensament la nostra Magdalena, i enguany, tindràs el privilegi de viure aquestes festes des del cim, des del més alt com al nostre referent, amb un castellonerisme heretat que s’uneix la teva espontaneïtat, alegria i innocència, que es suma als dos ulls blaus que reflecteixen la mar i el cel d’una terra única», va dir.

Maria, germana i ajudant del galantejador.

Maria, germana i ajudant del galantejador. / Kmy Ros

Maria va demanar-li: «Gaudeix al màxim tot el que et queda per viure, de cada acte, de cada moment, de la devoció amb què la ciutat rep i celebra a la seva reina infantil, perquè jo seré la primera a ser al teu costat i a victorejar-te com a la nostra sobirana de les festes 2024, nostra, i meva», davant els aplaudiments.