El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

LITERATURA

Les lectures dels escriptors

Del 27 de juny al 29 d’agost, Benicàssim acull les trobades literàries '¿Qué leen nuestros escritores?'

El present cicle ens convida a 'capturar' un bon nombre de lectures gràcies a les recomanacions dels convidats.

¿Com podem conèixer millor a un escriptor? Diuen que llegint la seua obra, clar, ja que, malgrat marcar unes certes distàncies, un sempre deixa alguna cosa de si mateix en el que escriu. Rastrejar aquestes molletes de pa no sempre és fàcil, però resulta gratificant una vegada comences a comprendre les preocupacions, tant estilístiques com morals, d’aquest autor o autora. No obstant això, diuen també, que la vida privada de l’escriptor es troba en realitat en els llibres que llegeix, no en els quals escriu. 

Voler respondre a aquesta pregunta, és a dir, què llegeixen els nostres escriptors, és, precisament, l’objectiu d’un cicle que enguany compleix la seua quarta edició i que té lloc a la Biblioteca de la Mar de Benicàssim, en Villa Ana, i que té com a mestre de cerimònies a l’únic i inigualable Luis Rodríguez, excel·lent escriptor i un lector voraç.

Organitzat per l’Ajuntament de Benicàssim amb la col·laboració de la llibreria Noviembre, ¿Qué leen nuestros escritores? començarà el dilluns, 27 de juny, a les 20.00 hores, amb la presència de Pere Estupinyà, bioquímic i divulgador científic que dirigeix i presenta el programa El cazador de cerebros en TVE. Serà llavors quan comenci aquest procés, que durarà els mesos centrals de l’estiu, d’intentar capturar al vol totes aquestes lectures recomanades que segur portaran a moltes més, totes aquestes reflexions entorn de la literatura i a la passió per l’escriptura.

Protagonistes

Benjamín Prado, Paz Palau, Miquel del Pozo, Manuel Jabois, Manuel Delgado, José Manuel López Nicolás, Ramón Lobo, Olga Merino i Laura Fernández seran els convidats en aquest quart lliurament d’una iniciativa que ha aconseguit reunir a Benicàssim, i en molt poc temps, a alguns dels millors escriptors del moment.

La dinàmica és molt senzilla. Cadascun dels participants recomana un total de cinc lectures que, d’una manera o un altre, li han marcat, ja sigui a nivell professional o vital. En aquest procés, mantindran un diàleg amb Luis Rodríguez sobre aquests mateixos llibres, sobre la seua importància en la història de la literatura, al mateix temps que reflexionaran sobre els seus propis treballs. Una cita ideal per als amants de la literatura, ja que els permetrà recollir un bon nombre de títols que, potser, els canvien la vida si els llegeixen amb la mateixa devoció amb què ho van fer els seus valedors. 

Compartir el artículo

stats