Més de 1.000 xiquets de la província reben formació per impulsar la igualtat

La Fundació Isonomía porta les lliçons de ‘Igualtat en ruta’ a les aules de quatre a deu anys de set localitats de Castelló en 2016

Un total de 1.080 xiquets de la província de Castelló han participat enguany en les activitats de ‘Igualtat en ruta’, impulsades per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló. L’últim taller es va celebrar dijous passat en Nules, en els CEIPs Jaume I, Pio XII, Consolación, Cervantes, Pedro Alcázar i Lope de Vega.

Així, 540 xiquetes i 548 xiquets de quatre a deu anys de set municipis han participat en els tallers, que s’han realitzat de febrer a octubre a Nules, Vila-real, Vinaròs, Moncofa, la Vilavella, Vilafranca i la Vall d’Uixó.

Aquests tallers tenen com a finalitat fomentar en l’alumnat de quart de Primària valors igualitaris i coeducatius com la coresponsabilitat, l’ús no sexista dels jocs, l’elecció no sexista de professions, la cooperació, la resolució pacífica de conflictes i les relacions igualitàries entre xics i xiques, entre d’altres; mitjançant dinamitzacions i animacions amb materials coeducatius.

‘Igualtat en ruta’ és un projecte socioeducatiu que també ha facilitat recursos específics al professorat i a les famílies per a la posada en pràctica d’estratègies coeducatives en l’activitat docent, en les relacions familiars i en les activitats organitzades des de l’AMPA.

circuits

Entre les activitats que han pogut disfrutar els menors de Casatelló està un circuit amb quatre pistes simultànies (pista per al bon tracte i no violència; pista de coresponsabilitat; pista d’oficis i pista de creació no sexista), en el que l’alumnat va poder jugar i recorrer les quatre pistes per a aconseguir el seu carnet de participació igualitària.

‘Igualtat en ruta’ va començar en febrer de 2016 a Vilafranca. El mes següent es va desarrollar a la Vilavella i en maig va viatjar fins Moncofa i als centres de Vinaròs, on ja va arribar també en abril. Després de l’estiu, en octubre, alumnes de sis escoles de Vila-real van ser educats en igualtat, finalitzant en Nules.

labor pedagògica

La Fundació Isonomia és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit estatal, dependent de la Universitat Jaume I de Castelló, la finalitat de la qual és promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com d’altres col·lectius socials, econòmics, laborals, educatius i culturalment desafavorits o susceptibles de sofrir discriminació, en tots els àmbits de la vida de les persones, amb l’objectiu de contribuir a una societat més justa i més igualitària. La Fundació ha sigut reconeguda amb nombrosos guardons per la seua labor social, tant en l’àmbit autonòmic com el nacional. A més, concedeix anualment el premi Isonomía contra la Violència de Gènere. H

Pulsa para ver más contenido para ti