Castelló

Pla de foment de l’ús de la bici a l’institut

‘A l’insti amb bici’. Així es denomina el pla pilot liderat per l’Àrea de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló que pretén fomentar l’ús de la bicicleta en els trajectes a l’institut.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, va explicar que aquesta iniciativa, en la qual col·laboren les regidories de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Educació, «és un projecte transversal que s’emmarca dins de la voluntat del govern municipal de convertir a Castelló en ciutat educadora».

El pla començarà amb un estudi i enquestes sobre el nombre de joves que estaria disposat a utilitzar la bici, així com dades relatives a les seues edats, domicilis o tipus de bicicleta, a càrrec de la unitat d’Educació Vial, que també impartiria xarrades de seguretat i educació vial dirigides a alumnat i també a mares i pares.

Amb aquesta informació, la Regidoria de Mobilitat realitzarà un estudi dels itineraris més segurs per al desplaçament a l’institut juntament amb un informe sobre infraestructures que foren necessàries, com a senyalització, aparcaments per a bicis, etc.

Després, es passaria a la implantació de la iniciativa tutelada per la Unitat Ciclista i els Agents de Mobilitat Urbana, que «informarien dels itineraris, els punts i els horaris de recollida per als desplaçaments a l’institut i, durant un període d’un o dos mesos, acompanyarien als alumnes en el recorregut», va explicar el regidor d’Educació, Enric Porcar. H

Pulsa para ver más contenido para ti