L’Institut d’Educació Secundària i Batxillerat Joan Baptista Porcar de Castelló, amb l’objectiu de promocionar la creació artística entre els joves i commemorar el record de l’artista que dóna nom al centre, ha convocat el vuité concurs de dibuix i pintura per a joves artistes.

En el certamen podran participar tots els alumnes/as matriculats en el Batxillerat d’Arts Plàstiques i Disseny durant el curs 2016/17 en qualsevol dels centres que imparteixen aquest tipus de Batxillerat a la Comunitat Valenciana. Es cerca així successor o successora per a Lucía Nebot Saborit, que es va proclamar guanyadora l’any passat amb un dibuix titulat Leo.

El termini de presentació de les obres començarà el dia 14 de març i finalitzarà el dia 16 de mateix mes, havent-se de gestionar en les oficines de l’institut en horari de 9.00 a 14.00 hores o el dijous 16 de 16.00 a 18.00 hores. Per cada centre s’admetran un màxim de 25 obres. El certamen compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, de l’empresa UBE, de la Fundació Dávalos-Fletcher i de l’AMPA del Joan Baptista Porcar.

CATEGORIES

Les normes del concurs estableixen una categoria única de dibuix i pintura dins de totes les seues varietats, inclosa la tècnica mixta. Les obres de tècnica pictòrica hauran d’estar emmarcades en simple llistó, mentre que les obres amb caràcter de dibuix podran presentar-se emmarcades amb un metacrilat transparent irrompible i llistó simple.

La grandària de les obres serà rectangular, no havent de superar-se la mesura de 100x70 centímetres.

Quant als premis, el jove del dibuix del qual el jurat haja considerat com el millor, s’embutxacarà 450 euros, 250 euros el segon i 150 euros el tercer. Tots ells, a més, rebran una placa per part del centre.

l’EXPOSICIÓ

Les obres s’exposaran en la sala d’exposicions de la Fundació Dávalos-Fletcher, del 7 al 16 d’abril. En l’edició de l’any passat, el recinte va aconseguir reunir més de 70 dibuixos dels participants en el concurs. Així mateix, existeix la possibilitat que des del Joan Baptista Porcar es cedisca alguna obra a aquelles entitats que hagen pogut patrocinar la dotació dels premis.