Castelló commemora els 10 anys dels cursos de romanès

Castelló commemora els 10 anys dels cursos de romanès

L’Ajuntament de Castelló va estar present en el 10é aniversari del desenvolupament dels cursos de llengua, cultura i civilització romaneses (LCCR), celebrat en AMICS. El regidor de Benestar Social, Jose Luis López, no va voler perdre’s la cita i va participar en una jornada on la música tradicional romanesa va ser la protagonista.

En l’esdeveniment també va estar el cònsol de Romania a Castelló, Dragos Viorel Tigau; el director de l’IES Peñagolosa, José Pascual Martí García; la directora del CEIP Gregal, Laura Gómez Sanchis, i Gisela Morales Navarro, de la Inspecció d’Educació de Castelló. Durant tota la vesprada, xiquetes i xiquets romanesos es van posar el vestit tradicional del seu país i van interpretar algunes peces musicals populars. Així mateix, també va haver-hi una degustació de productes típics de Romania.

En aquest curs escolar 2016-2017 s’ha realitzat en 23 centres educatius amb un total de 421 alumnes (Infantil, Primària i Secundària). El projecte té com a objectiu principal l’ensenyament opcional del curs de llengua, cultura i civilització romaneses a estudiants matriculats a l’educació a Espanya.

López també va voler incidir en l’aposta de l’Ajuntament per la integració centrada en el multiculturalisme. «Per a nosaltres significa la primera expressió del pluralisme cultural i el postulat bàsic és la no discriminació per raons d’ètnia o cultura», va explicar l’edil.

Pulsa para ver más contenido para ti