La Guia Educadora informa de totes les activitats per als xiquets de Castelló

La gran quantitat de propostes per a escolars que s’impulsen des de l’Ajuntament potencien l’etiqueta de Ciutat Educadora

La Guia Educadora informa de totes les activitats per als xiquets de Castelló

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Porcar, va presentar en roda de premsa a l’ajuntament la Guia Educadora per al curs 2017-2018. La Guia Educadora és una eina per a les escoles, les AMPES i per a tota la comunitat educativa perquè «en aquest govern creiem que l’educació de Castelló és un dels pilars fonamentals», va expressar l’edil castellonenc.

Aquesta ja es troba a les escoles de la ciutat en format de cartell i de tríptic perquè des de la direcció dels centres l’introduïsquen a les eixides i en les seues programacions anuals.

Porcar va declarar que amb l’ús d’aquesta eina «pretenem que tota la gent implicada en l’educació tinga a l’abast totes les activitats educatives que llancem des de les diverses àrees de l’Ajuntament».

set àmbits

La Guia Educadora s’articula en set àmbits, referits a Salut Pública, Sostenibilitat Ambiental, Seguretat Pública, Promoció Cultural i Esportiva, Oci i Temps Lliure, Serveis a la Ciutadania i Concursos.

Porcar va anunciar algunes de les novetats que s’incorporen aquest any acadèmic, com per exemple «la prevenció a l’addicció a mòbils, tablets i videojocs, la visita educativa a la marjal de Castelló, les campanyes de teatre escolar que s’obrin al públic de Secundària, el projecte de patis igualitaris o les xarrades sobre bullying que rellancem des del Pla Local de Convivència i Igualtat».

A més, va avançar altres projectes que exposarà més avant com el Pintaescola 2017, que comptarà amb la col·laboració del projecte artístic MIAU de Fanzara; o l’entrada de Castelló en la Mostra Internacional del Cinema Escolar (MICE).

ciutat educadora

El regidor d’Educació va manifestar estar «molt content i orgullós pel fet que la corporació municipal ha entés i s’ha implicat en la importància de l’educació i per això vam declarar que Castelló es convertira en una Ciutat Educadora».

Referent a açò, cal recordar que la capital de la Plana es va adherir, per acord de tots els grups polítics municipals, a l’Associació de Ciutats Educadores (AICE). En la mateixa es treballa sobre temes com el paper de l’educació i la formació en el mercat de treball, l’educació en valors dels estudiants, la cohesió social, el civisme o el treball coordinat i en xarxa, per exemple.

Per a obtindre més informació es pot consultar el web de l’Ajuntament de Castelló de la Plana www.castello.es en l’apartat d’educació, Guia Educadora, ja que aniran incorporant-se més activitats.

Pulsa para ver más contenido para ti