Els parcs naturals de Castelló celebren aquest mes el Dia de l'Arbre

Els parcs naturals de Castelló celebren aquest mes el Dia de l'Arbre

Tres dels set parcs naturals de la província de Castelló celebren aquest mes el Dia de l’Arbre, una data que pretén recordar i conscienciar sobre la importància que té la conservació de les zones boscoses. La programació prevista, a més, és ideal per a ser gaudida pel públic infantil i familiar.

El primer a celebrar-ho, el dia 21, és el parc natural del Desert de les Palmes. La ruta comença a les 10.00 hores i en aquesta jornada es realitzaran diverses activitats amb l’objectiu de passar un agradable matí de diumenge i aprendre com tindre cura dels nostres boscos.

Així, els participants realitzaran un recorregut a peu des de la Bartola a la zona de plantació d’arbres, amb una distància de quatre quilòmetres totals (anada i tornada). A més, es valorara la zona d’anteriors repoblacions i es regarà la zona, tot això acompanyat de jocs.

penyagolosa i serra d’irta

El Dia del Arbre es celebrarà a Penyagolosa el dissabte 27, amb una excursió guiada en la qual els participants visitaran el teix centenari del Barranc de la Teixera i coneixeran la gran importància dels arbres en la vida del bosc i en la contenció del canvi climàtic. De tornada al centre d’interpretació, plantaran un saüc al costat del recinte com a homenatge a aquest dia. És imprescindible portar roba d’abric, esmorzar i calçat de muntanya.

A la Serra d’Irta es celebra el mateix dia. Els responsables del parc natural conviden als castellonencs a realitzar un passeig pel litoral del parc natural per així conéixer i apreciar la labor tan important que les plantes realitzen en la conservació de la costa d’aquest espai protegit.

En arribar a la Platja del Pebret, col·laboraran en la millora i conservació de la duna present en aquesta platja, realitzant una plantació de flora autòctona. L’excursió es desenvoluparà de 10.00 a 13.30 hores.

Pulsa para ver más contenido para ti