L’IES Llombai de Borriana implica als escolars en el projecte per a impulsar hàbits saludables

Dóna a conèixer el seu treball a la comunitat educativa i a centres de Primària del poble

L’IES Llombai de Borriana implica als escolars en el projecte per a impulsar hàbits saludables

Els alumnes de l’IES Llombai de Borriana van obrir les portes de la Casa de la Cultura la Mercé per a mostrar una exposició que va començar el seu itinerari amb una immersió a l’oceà, on es va presentar la gran problemàtica de hui en dia pel que fa la contaminació. L’objectiu? Conscienciar a tot el planeta del mal ús que es fa de les deixalles (plàstics, productes contaminants...), així com de les mesures que cal prendre si volem aturar-ho per acabar amb una mar contaminada que cada vegada està més amenaçada pels impactes de l’activitat humana i el canvi climàtic. Així, els estudiants van proposar treballar en un forn solar i un compostador i fer palesa la situació mitjançant unes obres de teatre que van elaborar els alumnes, a través de la comunicació oral en anglès.

L’exposició va continuar amb una compilació de textos que van invitar a la reflexió amb temes com l’alimentació i la fam al segle d’Or i al Món Clàssic i l’Edat Mitjana.

La mostra va comptar també amb un racó literari on van entrar al món de la gastronomia, tant des del punt de vista mitològic com des del punt de vista multicultural, una qualitat que caracteritza el centre borrianenc. «Convivim diverses llengües, cultures i gastronomia, però es segur el que arriba a la nostra taula? Mengem bé?», pregunten. «La piràmide dels aliments i el treball realitzat al mercat de Borriana ens ho mostren de manera pràctica i fefaent», afegeixen. Una piràmide alimentària (fidel a la dieta mediterrània) i una visió del mercat van servir d’activitat per a compartir amb els alumnes de Primària. A més, l’alumnat, juntament amb les seues famílies, van preparar diversos plats que van fer referència als seus llocs d’origen, unes receptes que es van poder degustar a la inauguració de l’exposició.

I, per a lligar amb els diversos ingredients de la exposició, l’art i la imatge van oferir una grata visió de la importància de la gastronomia; un art que es va manifestar de forma visual i atractiva per part d’un grup d’alumnes els quals van sorprendre amb una interpretació musical-teatral anomenada Gastronomia Musical. «Es tracta de triar pel·lícules que han tractat temes relacionats en la gastronomia i comentar escenes relacionades amb aquest tema, al igual que la música i l’autor de la banda sonora», expliquen els responsables d’aquest projecte. I per a portar-lo a terme, més de 40 alumnes van buscar la informació per a poder crear els seus propis diàlegs al voltant d’aquesta tasca. I el resultat fou espectacular. Tant els alumnes de l’IES Llombai, les famílies com el públic en general van gaudir d’un espectacle inèdit, motivador i d’un valor formatiu incalculable.

«Hem donat forma a un projecte col·laboratiu on han participat alumnes d’ESO, Batxillerat FPB i FP, on cadascú d’ells ha anat aportant el seu treball amb molta il·lusió i ganes de fer les coses bé. Però, sobretot, ens satisfà la motivació i il·lusió que han mostrat els alumnes, professorat organitzador i famílies», assenyalen des del centre Llombai de Borriana.

Pulsa para ver más contenido para ti