Un entrenament cooperatiu a la Universitat Jaume I

La Fundació Síndrome de Down de Castelló assisteix al Juvenil A en una distesa sessió

Un entrenament cooperatiu a la Universitat Jaume I

Sense temps per a l’avorriment. La Fundació Síndrome de Down de Castelló organitza una infinitat d’activitats setmanals perquè els seus usuaris estiguen d’allò més entretinguts. Actius i apassionats a l’esport, els xics i xiques de l’associació van assistir a les instal·lacions esportives de la Universitat Jaume I per a participar en una activitat amb el Juvenil A del Villarreal CF, conjunt amb el qual guarden una gran relació gràcies a la iniciativa Endavant Igualtat .

COM A TÈCNICS // En arribar al centre universitari, els xics de Síndrome de Down de Castelló es van vestir de curt i es van calçar les botes per saltar al terreny de joc, on els esperaven, ja escalfant, els jugadors del Juvenil A. Després d’una càlida salutació entre els dos col·lectius i la foto en grup de rigor, els usuaris del centre es van posar a disposició del cos tècnic per ajudar-los a coordinar l’entrenament matinal del combinat groc.

«Hem estat ajudant els entrenadors del Juvenil A a dirigir l’entrenament. Hem col·locat els cons i passat les pilotes perquè poguessen fer els exercicis programats per a la sessió», explica amb entusiasme Paco, usuari del centre provincial.

Al final de l’entrenament, els juvenils del Submarí van cedir als xics de Síndrome de Down de Castelló tot el protagonisme. Es van postular com llançadors a la tanda de penals posterior a l’entrenament. La majoria d’ells van sorprendre els joves porters groguets, que, per si fos poc, van haver de bregar amb la competència de Víctor i Julio, els porters de l’equip de futbol de la Fundació. Els dos van exhibir un magnífic nivell.

AMANTS DEL FUTBOL // «Ha estat un moment molt divertit. He parat molts penals, igual que Asenjo. Jo jugue en l’equip de la Fundació i estem a prop de passar a la final», reconeix, Julio, porter del conjunt de Down Castelló.

La diversió no va acabar ací. Posteriorment, tots dos col·lectius es van dividir en tres grups per desenvolupar diferents activitats. «Un grup s’ha quedat en el camp de futbol jugant unes patxangues amb ells, un altre grup s’ha anat al pavelló per jugar a bàsquet. I finalment, el meu grup ha vingut al pavelló per ajudar-los en jocs de psicomotricitat», detalla Goyo Medina, defensa del Villarreal.

Des de la Fundació Síndrome de Down Castelló, valoren la vinculació amb satisfacció. «Al llarg de la temporada, hem realitzat quatre o cinc activitats molt variades. Interpretem una obra de teatre, vam visitar les instal·lacions esportives del Villarreal CF i ells han vingut a ajudar-nos en els tallers que organitzem d’artesania i habilitats d’autonomia personal. En aquesta ocasió, hem vingut a l’UJI perquè veiessen on entrenem nosaltres habitualment. Tenim un equip de la fundació, que competeix en tercera divisió d’una lliga autonòmica de centres ocupacionals. Estem a les portes de la final i volem aconseguir l’ascens», explica José Enrique Andrés, monitor del centre ocupacional de la Fundació Síndrome de Down Castelló.

Pulsa para ver más contenido para ti