Conta’ns la teua història... jovest@epmediterraneo.com

AUTONÒMIC Jorge, d’Onda fins al més alt del ‘rollerblade’

El xiquet ha sigut subcampió d’Espanya en la categoria per a menors de 10 anys

AUTONÒMIC Jorge, d’Onda fins al més alt del ‘rollerblade’

Amb només 10 anys, el jove d’Onda Jorge Maneu Fernández fa poc més d’un any que va descobrir la seua passió per l’skate, i en aquest temps fins i tot s’ha proclamat ja subcampió d’Espanya U10 (menors de 10 anys).

El xiquet recorda que es va iniciar en aquest esport «a l’escola, primer patinant a classe, i com em va agradar, vaig anar a provar a l’skate parking d’Onda».

Al maig de 2017 va participar per primera vegada en una exhibició a l’UJI i a l’agost va començar a competir. Jorge practica una modalitat de freeskate anomenada rollerblading o agressiu, la qual es caracteritza perque es practica a skateparks, i en la qual es valora la dificultat i l’execució de les acrobàcies.

El jove forma part del club Ondawheelz, el qual celebra enguany el seu desè aniversari i té una vintena de membres, la majoria d’ells joves dels 8 als 18 anys. A Jorge l’entrena el mateix president del club, Jorge Alarcón, un parell d’hores o tres quasi totes les dies, però el xiquet no es cansa perque li encanta aquest esport.

I també se li dóna molt bé, fins al punt que el darrer octubre va ser subcampió d’Espanya a la seua categoria, amb 20,3 punts pels 25 del guanyador. Jorge confessa que «no m’ho esperava i en aquell moment em vaig sentir molt feliç».

Després, en canvi, van arribar mals moments, ja que a principis d’abril es va trencar un braç mentre entrenava i el van haver d’operar per una fractura de cubit i radi. Jorge va estar un mes i mig sense competir, però com ell mateix diu «desprès no me va costar tornar a agafar el ritme, tot i que ara vaig amb un poc més de cura perquè ho vaig passar malament».

com a casa / La lesió li va impedir participar en la primera prova del Campionat de la Comunitat Valenciana U10, justament a Onda, «on em fa molta il·lusió competir pequè ací tinc molts seguidors», explica el xiquet.

Això sí, ha guanyat les dos proves següents, a Alboraia i Santa Pola, i va líder quan resten tres proves més. L’altre repte per enguany és repetir podi al Campionat d’Espanya a l’octubre, tot i que serà difícil ja que s’estrena en la categoria U14.

Jorge creu que el més difícil d’aquest esport «és mantindre l’equilibri» i el que més li agrada es «lliscar i fer girs i trucs», a més de penjar a Instagram, on ja té un centenar de seguidors, els vídeos que pren per a fixar-se en les seues errades i millorar.

Pulsa para ver más contenido para ti