El Cadet i l’Infantil del Vila-real participen en un divertit certamen intern impulsat pel cos tècnic i el departament de Nutrició del club. No és MasterChef, però quasi. Els joves jugadors del Cadet i l’Infantil del Villarreal estan participant durant aquest confinament en un divertit i sa concurs d’elaboració de desdejunis saludables. Una idea impulsada conjuntament pel cos tècnic de tots dos equips i el nutricionista de la cantera grogueta, Miguel Pérez, i portada a la pràctica perquè els futbolistes s’adonen de la importància de l’alimentació des de la primera hora del dia. Tot això, amb el beneplàcit del cap de Nutrició del Villarreal, Héctor Usó.

Els canterans elaboren cada dia un desdejuni amb cinc ingredients que el nutricionista Miguel Pérez els aconsella. A partir d’ací, els prometedors jugadors grocs donen curs a la seua imaginació en la cuina. Hi ha qui es complica més i hi ha qui menys, però tots ixen guanyant en preparar un desdejuni saludable i nutritiu que els aporte l’energia necessària per als entrenaments.

DESDEJUNI ELABORAT // Quan ja tenen elaborat el desdejuni, els joves futbolistes grocs han de fer-li una foto i pujar-la al Drive compartit amb el cos tècnic i el nutricionista del club. Aquests valoren i qualifiquen cadascun dels plats creant una classificació amb tots els participants. Els pitjors situats del rànquing han d’acatar una sèrie de xicotetes i desenfadades tasques o activitats que els traslladen des del propi cos tècnic de l’entitat esportiva.

Aquesta iniciativa, a més de comportar un clar benefici alimentari, persegueix l’obtenció de major autonomia i implicació entre els joves. «En la Residència tenen un assessorament i una supervisió molt completa del que han de menjar. Per això, aquest període de confinament volíem inculcar-los la importància de l’alimentació, amb la intenció que ells coneguen en què ha d’estar basada la dieta d’un esportista en etapa de formació perquè puguen aplicar-lo diàriament», explica el membre del cos tècnic Alejandro Valle.

D’aquesta mateixa manera, durant el confinament, els tècnics del futbol base han cuidat molt l’alimentació dels jugadors. Des del departament de Nutrició del Villarreal CF realitzen una labor extraordinària amb els més xicotets, que segueixen una dieta equilibrada i ajustada a les seues necessitats com a joves esportistes que són. «La nutrició és un dels pilars de l’esportista d’elit. Hem de començar a inculcar una alimentació saludable des de la base, ja que és un aspecte fonamental per al desenvolupament esportiu del futbolista», assenyala Héctor Usó.