Encara que el mig és el missatge, com va definir el teòric de la comunicació Marshall Mcluhan, els periodistes no solen ser protagonistes de la notícia, sinó simples transmissors de la informació i això sí, generadors d’opinió. No va ocórrer així fa 25 anys, quan Castelló va celebrar amb solemenitat les festes en honor a la seua patrona, la Mare de Déu del Lledó, que van ser les primeres per a la corporació municipal que presidia l’alcalde José Luis Gimeno. Una de les jornades del triduo, que tradicionalment es dedique a col·lectius castellonencs, la van protagonitzar els periodistes de la capital, que encara que mantenien diferències per allò de la competència entre els mitjans, es van unir per a acudir molts d’ells a la basílica de la patrona. Allí es van poder veure els degans de la professió, com Francisco Pascual, aleshores cap de premsa de la Diputació Provincial, o Cresencio López del Pozo, l’entranyable Chencho, llavors convalescent d’una operació quirúrgica però que no havia perdut ni una miqueta de la seua loquacitat. El canonge de la Santa Església Catedral de Tortosa, Manuel García Sancho, també periodista, va ser l’encarregat d’oficiar la missa que va ser amenitzada per l’escolania de la basílica, dirigida llavors per Conchita Mateu.

Aquelles festes de Lledó van resultar briliants. El segon dia del triduo va estar dedicat als músics, que també es van sumar entusiastament a la celebració. Ells van protagonitzar la part musical, acompanyant a la Schola Cantorum, que era la coral més veterana en la ciutat.

La vespra es va celebrar la tradicional serenata en la basílica amb la participació de rondalles i grups. També en aquella setmana, la sala d’actes de l’Institut Ribalta va acollir el certamen literari, que va guanyar el poeta vila-realenc Vicent Fausto. El mantenidor va ser el també vilarealenc, Batiste Carceller, que havia sigut alcalde de la població. El primer diumenge de maig es va celebrar la festivitat principal, amb la missa que va oficiar el bisbe Josep Maria Cases Deordal. A la vesprada, la tradicional processó va recórrer les terres de la partida de la Plana i al finalitzar l’alcalde José Luis Gimeno va anunciar que el recinte basilical s’anava a ampliar amb un nou solar de més de 3.000 metres per a fer més gran l’explanada.