Què pot considerar-se original avui dia en l’àmbit de la fotografia? Tot i res, probablement. Cada mirada és original, genuïna, si bé els suports per captar allò que mirem són els mateixos per a tothom. Ho són? El món analògic va donar pas al digital. Tots dos conviuen en certa manera, s’enriqueixen l’un a l’altre. Però àdhuc existeixen noves fronteres que traspassar, o això sembla, ja que vivim immersos en una era d’aplicacions informàtiques que ofereixen noves possibilitats d’experimentació.

Sergio de Luz inaugurarà el proper 22 de setembre la temporada expositiva a la Llotja del Cànem, i ho farà amb Impronta, un projecte fotogràfic realitzat amb el seu telèfon mòbil, element que en l’actualitat es considera imprescindible per a una gran majoria i que ens permet captar moments a un ritme desenfrenat. El que marca la diferència en aquest cas és la viva curiositat de De Luz per estimular el procés de creació de la imatge.

El fotògraf madrileny està sempre alerta, és conscient d’aquesta realitat immediata fruit dels avenços tecnològics. Així, servint-se d’una aplicació en el seu telèfon, Sergio de Luz aconsegueix “viatjar a l’analògic que tant enyorava” per mostrar el que la lent capta, sense artificis ni retocs.

Resulta recurrent la seua tendència per descompondre la realitat en peces geomètriques harmònicament equilibrades en la composició final. A partir d’elements quotidians, De Luz compon, amb l’economia de mitjans que aporta un mòbil, escenografies que suggereixen visions oníriques molt diferents a l’objecte real de què parteixen. Les imatges d'Impronta són autèntics trencaclosques de creativitat i imaginació a completar entre qui mostra i qui mira. Fins al 22 d’octubre.