La població de Sot de Ferrer va acollir el passat diumenge en el carrer de la Puríssima una gran festa de pilota valenciana, amb la participació d’alguns dels joves més destacats que estan jugant en els principals trinquets de la Comunitat Valenciana i que han aconseguit importants títols a nivell de tecnificació i competicions de promoció.

La jornada es va iniciar a les 17.00 hores, amb la realització d’un taller d’iniciació on els més menuts de la localitat i de la comarca, van poder conèixer els materials del joc de pilota valenciana, així com la forma d’arreglar-se les mans per a jugar a la modalitat de raspall. L’activitat va finalitzar amb la pràctica dels colps bàsics de la modalitat de raspall i la participació en diverses partides amistoses on els xiquets es van poder sentir com autèntics pilotaris.

partida d’exhibició // L’activitat a la localitat de la província de Castelló va continuar amb la disputa de la partida d’exhibició a la modalitat de galotxa, que va enfrontar als actuals campions de la Copa 2 d’Escala i Corda, Pablo de Borriol i Bueno de Meliana contra Javi de Massamagrell i Pepet d’Alfara del Patriarca. Els quatre jugadors, entre els quals destacava la presència de Bueno i Pepet que formen part de la selecció absoluta de pilota que es va proclamar subcampiona a França, van fer les delícies del públic assistent on va destacar l’ampli número de xiquets que van presenciar esta entretinguda partida.

Finalment, i desprès d’un intens duel que va estar marcat per la igualtat, la parella de Pablo i Bueno va aconseguir la victòria per un ajustat 60 per 55, demostrant que es tracten de dos dels jugadors més en forma de l’elit de la modalitat. Els quatre protagonistes van rebre un fort aplaudiment per part del públic en els últims quinzes del duel, sent d’aquesta forma recompensats pel gran esforç realitzat. H