La XII Marina d’Or Basket Cup va tornar a ser una festa d’aquest esport amb la participació de més de 2.000 jugadors i jugadores d’equips de base de tota Espanya, que van gaudir amb el bàsquet del 18 al 21 d’abril.

La cerimònia de clausura en el Palacio d’Or d’Orpesa, el darrer diumenge, va ser l’ultim acte d’una competició esportiva que permet disfrutar amb el turisme en família. Així, 4.000 familiars dels joves jugadors van poder seguir els partits i gaudir amb tota l’oferta d’oci de la Ciudad de Vacaciones. En aquesta edició van estar representades les comunitats d’Aragó, Madrid, Catalunya, Balears, Navarra, Múrcia, Pais Basc, La Rioja, Castella i Lleó, Castella La Manxa i Andalusia.

El bàsquet va inundar la província de Castelló en Setmana Santa, ja que la competició es va disputar a les pistes de Marina d’Or, Orpesa, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Benicàssim i Castelló.

Unes pistes en les quals van mostrar un gran nivell els equips de dos clubs de la capital de la Plana, que van fomar part del palmarés d’aquesta edició del torneig. Així, el júnior femeni del Club Baloncesto Castellón es va imposar en aquesta categoria, mentre que el TAU Castelló ho va fer en infantil masculí.

Des de categoria benjamí fins a júnior, tant masculí com femení, es van disputar més de 600 partits, tot i el mal temps que de vegades va fer canviar la competició a l’aire lliure pels pavellons.

Però també van jugar els més majors, amb un ‘All Star’ entre els entrenadors i un 3x3 amb 90 inscrits entre els familiars dels jugadors i jugadores.

I és que en aquest quatre dies hi va haver temps per a molt més que bàsquet: concursos de disfresses, d’encert de triples, concerts, acitvitats a la piscina, parcs d’atraccions... Un torneig inoblidable per a tots que fa que ningú se’n vulga anar quan acaba. Però la bona notícia és que ja ha començat el compte enrere per a la propera edició.