Castelló continúa amb la seua creuada contra l’assetjament escolar i planta cara als abusos a través d’un nou programa de prevenció, una acció que el consistori ha volgut acostar a l’alumnat de Primària.

La primera sessió s’ha celebrat al col·legi Censal i ha comptat amb la presència del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, qui ha estat acompanyat per la directora del centre. En total, 19 centres i vora un miler d’alumnes participaran en aquesta iniciativa que representa «un dels projectes més importants de la Regidoria d’Educació de Castelló per als pròxims anys», en paraules de l’edil. És per això que Mezquita s’ha compromés a mantindre el programa en el temps, amb la finalitat «d’arribar al major nombre possible d’estudiants» en l’última etapa de l’Educació Primària. I és que, per a l’edil, «és fonamental educar l’alumnat en el respecte i la igualtat i visibilitzar la diversitat com a eina per a la integració de totes les xiquetes i tots el xiquets».

Al capdavant d’aquestes sessions està el mestre i tècnic d’integració social Pau Calduch. En les seues dinàmiques, l’especialista implica tant l’alumnat com els tutors i les tutores. En finalitzar els tallers, l’expert facilita una guia sobre com treballar en la classe aspectes com l’autoestima, l’asertivitat o la resolució de conflictes, i realitza set dinàmiques de grup que es poden desenvolupar en les tutories i enllaços d’interés a pàgines web i recursos digitals.

Finalment, la proposta de l professorCalduch passa perquè tot l’alumnat elabore un conte que puga compartir després amb la resta de nivells de l’escola per a que l’aprenentatge siga comunitari.

Cal destacar que un altre dels l’objectius fonamentals d’aquest projecte és que els docents tinguen al seu abast eines per a intervindre si detecten casos d’assetjament o problemes de convivència en l’aula. A més a més, el programa contempla la celebració d’una segona sessió de treball. En aquesta intervenció, Calduch aprofundirà en els problemes de convivència que no s’hagen solucionat i analitzarà les millores aconseguides arran dels primer tallers.

ACCIÓ COMPLEMENTÀRIA

Les sessions tenen una durada aproximada de dues hores i inclouen diverses activitats d’escolta i de participació activa. Així mateix, aquest programa complementa les accions de prevenció de l’assetjament escolar que desenvolupa la Policia Local de Castelló.