L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha anunciat, a través del seu director, Jesús Martí, que s’ha iniciat la segona fase de Jove Oportunitat (Joop), un programa finançat al 50% per l’IVAJ i el Fons Social Europeu «que està enfocat al retorn a la Formació Professional o al Batxillerat i també a arribar al món laboral en millors condicions», ha explicat el seu responsable.

En aquest sentit, ofereix a les persones joves un suport continuat a través de mesures d’acompanyament i de coaching actitudinal. «Estem iniciant la tercera marxa de Joop que aconseguirà més de 70 municipis de la nostra Comunitat i més de 800 joves», ha explicat Martí, qui ha avançat que «sumarem ajuntaments i joves, mantenint oberta la inscripció al llarg del mes de maig, amb el lema Ale-Joop». Per a participar en el programa juvenil hi ha tindre entre 16 i 21 anys, estar inscrit en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, no haver rebut acció educativa o formativa, no estar ocupat i no haver aconseguit una titulació de Batxiller o d’FP de grau mitjà.

Per a participar en Joop s’ha de tindre entre 16 i 21 anys, estar inscrit en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, no haver rebut acció educativa o formativa, no estar ocupat i no haver aconseguit una titulació de Batxiller o d’FP de grau mitjà. El programa s’insereix en l’Estratègia Europea 2020 que ha fixat com a meta la reducció de l’Abandó Educatiu Primerenc (AET).