Al llarg de tot l’any, però d’una manera especial durant aquest temps de Pasqua, molts infants i joves de la nostra diòcesi reben els sagraments de la iniciació cristiana: el Baptisme, pel qual entren a formar part de l’Església; la Confirmació, que els fa testimonis de la fe enmig del món; i l’Eucaristia, per la que arriben a ser comensals de la mesa del Senyor i a participar plenament del banquet eucarístic. Com a bisbe vull manifestar-vos l’alegria que sento quan, en les meues visites pastorals, he tingut l’ocasió de trobar-me amb molts xiquets i xiquetes que assisteixen a la catequesi i comprovar amb quina il·lusió s’estan preparant per a rebre el Senyor el dia de la seua primera comunió. També m’he reunit amb molts joves i he pogut veure l’interès amb què segueixen el procés de la seua preparació per a la Confirmació. Ells, junt amb els xiquets que al llarg de tot l’any reben les aigües baptismals, són una esperança per a la nostra diòcesi.

Des d’ací vull agrair als pares i també als iaios, que en molts casos són decisius en l’educació cristiana dels vostres fills i néts, l’interès que mostreu en que reben els sagraments que són la base i el fonament perquè puguen construir la seua vida cristiana sobre la roca que és Crist. Gràcies a la vostra preocupació, ells poden arribar a conèixer millor Jesucrist i créixer en el desig de viure en amistat amb ell.

Vull manifestar la meua gratitud a tantes i tants catequistes que dediquen part del seu temps i un gran esforç a transmetre la fe a aquests infants i joves. Per a vosaltres, el dia de la seua primera comunió o de la confirmació és també un moment d’alegria. Als sacerdots de la diòcesi us vull exhortar a acollir amb amor les famílies d’aquests infants i joves i que prepareu amb il·lusió les celebracions dels sagraments de la iniciació cristiana. Si veuen que per a vosaltres aquest moment de la seua fe és important, també ells arribaran a valorar-lo. H

*Bisbe de Tortosa