Més de 600 escolars de Benicàssim van gaudir d’un concert de la Companyia Musical Pablo Nahual, que té per títol L’origen dels instruments. L’espectacle es va oferir en el Teatre Francesc Tàrrega i l’objectiu va ser que els estudiants de la localitat reberen coneixements diferents i de qualitat, ja que aquest concert ha sigut seleccionat dins del Cicle per a Escolars del Palau de la Música de València tant en el curs 2016 com per a la pròxima edició de l’any 2017.

Al concert van assistir, en dues passades, alumnes d’educació Infantil i primer cicle d’educació Primària dels centres CEIP Santa Águeda, CEIP Palmerar i Col·legi Liceu. A través d’instruments ètnics portats de comunitats indígenes, ja considerats peces de museu per la dificultat de trobar-los avui en dia, els alumnes van conèixer i van escoltar la sonoritat dels instruments de l’home prehistòric, comprenent així l’origen dels instruments actuals i la universalitat de l’expressió artística en qualsevol època de la història.

«Portar als xiquets a concerts de música és una aposta per la qualitat en l’educació. En un temps en el qual la tecnologia avasalla i ens aliena, el retrobament amb l’experiència en viu, on l’espectador és co-partícip del moment artístic, fa que tornem a la nostra naturalesa expressiva», va assenyalar el creador d’aquest cicle, Pablo Nahual, un músic argentí, folklorista andí, amb més de 30 anys d’experiència en escenaris, tant per a públic adult com a infantil.