L’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner està amanit per a ser la seu, esta nit, d’un concert d’excel·lència que arriba de la mà de la Filharmònica de Vila-real i dona inici al cicle de concerts commemoratius del 25é aniversari d’esta entitat vila-realenca.

Sota la direcció de Fernando Bonete, els més de 70 músics que integren la Banda de València interpretarà un complet repertori de peces que van des de La marxa eslava o El capritx italià, de Tchaikovsky, a L’Entrà de la murtra, de Salvador Giner; la Danza oriental, de José Manuel Izquierdo; La pícara molinera, de Pablo Luna; o El barberillo de Lavapiés, de Asenjo Barbieri.

HISTÒRIA // L’any 1901, el regidor de l’Ajuntament de València, periodista i crític d’art Vicente Ávalos, va proposar a l’alcalde de l’època, Salvador Giner, la creació de la banda municipal, sota la direcció de Santiago Lope, el qual va dirigir el seu primer concert el 8 de desembre de 1903 a la plaça de bous. Un esdeveniment en el qual es van interpretar, entre d’altres obres i per primera vegada L’Entrà de la Murtra, composada pel mestre Giner per a esta primera actuació en públic.

Des d’aleshores, el col·lectiu va començar a obtindre els seus primers èxits, entre ells els primers premis al Certamen Internacional de Bilbao, l’any 1905. Amb el discòrrer del temps, la banda municipal de la capital del Túria a comptat amb diferents directors tiulars: els mestres Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferriz, Garcés, Ribelles, Pablo Sánchez Torrella y, actualment, Fernando Bonete Piqueras. Sempre, això sí, conservant una alta qualitat artística.

L’agrupació musical valenciana que hui actúa a l’Auditori de Vila-real està en possessió de la Corbata de l’Ordre Civil d’Alfons X El Savi o la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts i la Medalla d’Or de la Ciutat de València. H

Lloc: Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

HORA: 19.30.

organitza: Asociación Filharmònica de Vila-real.

PATROCINA: Cultura.

Entrada amb invitació.