UNA SÈRIE DE TV:

LA CASA DE PAPEL.

UN ARTISTA:

BAD BUNNY.

UN MENJAR:

MACARRONS.

UN VIATGE:

NORUEGA.

UN SOMNI:

SER JUGADOR PROFESSIONAL DE FUTBOL

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2005 (14 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA TERCER DE L’ESO A L’IES VILA-ROJA D’ALMASSORA.

TRAJECTÒRIA: VA COMENÇAR A JUGAR A FUTBOL AMB 4 ANYS AL CD ALMAZORA. VA ESTAR SIS TEMPORADES EN EL CD RODA, DE BENJAMÍ A INFANTIL. AQUESTA ÉS LA SEGONA AMB EL CD CASTELLÓN.

El jove futbolista d’Almassora Alejandro Ortega Guerrero va canviar la darrera temporada el CD Roda pel CD Castellón i la posició de davanter per la de migcampiste. Enguany ja ha sigut convocat per a les seleccions de tecnificació autonòmica i provincial.

—Com vas arribar al futbol?

—Vaig començar a l’escoleta del CD Almazora amb 4 ó 5 anys. Després vaig passar al CD Roda, des de benjamí fins a infantil, i la darrera temporada em vaig incorporar a la base del CD Castellón.

—En quina posició jugues?

—Vaig començar d’extrem i al CD Roda vaig passar a davanter i vaig arribar a marcar 25 gols en la meua millor temporada. Però en el CD Castellón estic jugant de migcampiste i crec que serà la meua posició defenitiva. M’agrada més i estic molt còmode.

—Què és el que millor se’t dona?

—Les passades a l’espai la visió de joc a l’hora d’atacar.

—Què tractes de millorar?

—Sobretot l’aspecte defensiu, ja que em costa més defendre.

—Com et va anar la darrera temporada, la primera d’albinegre?

—Estava en l’infantil de segon any i vam guanyar la lliga. A més, tot i que no vaig marcar massa gols, una desena, vaig donar més assistències, que és el que més m’agrada.

—Quin objectiu teniu enguany?

—Ara estic en el cadet de primer any i repetim la majoria de jugadors, així que volem mantindre el primer lloc que ocupem ara fins al final de la temporada.

—Enguany ja has participat en dues convocatòries amb les seleccions de tecnificació autonòmica i provincial. Com han sigut aquestes experiències?

—Es nota que la selecció valenciana és més forta, però la veritat és que en les dues hi ha molt de nivell. Allí busquen que donem més que en el nostre club, sobretot un joc de toc més ràpid i ofensiu.

—Quins jugadors admires?

—M’agrada molt com juga Odegaard al mig del camp i també Messi, que és el millor del món.

—Com veus aquesta temporada el primer equip del CD Castellón?

—Enguany estan aconseguint mantindre’s entre els primers i tenen moltes possibilitats de jugar el play-off i aconseguir l’ascens.