El castellonenc José Luis Ballester ha tornat ha donar bones mostres de la seua qualitat com a jugador de golf en guanyar el Campionat d’Espanya sub-16 masculi, el qual es va disputar el darrer cap de setmana al club Golf Almerimar d’Almería.

Amb aquesta victòria José Luis Ballester continua forjant-se un palmarès que recorda al que van aconseguir en el seu moment el borriolenc Sergio García, Rafael Cabrera-Bello o Jon Rahm, fins i tot superant a alguns d’ells en la seua etapa més jove. I és que el castellonenc ja ha sigut campió d’Espanya benjamí 2013, aleví 2015, infantil 2016 i 2017.

Curiosament, en aquesta darrera edició la campiona nacional femenina sub-16 va ser l’almeriense Marta López, que juntament amb Ballester van guanyar el Campionat d’Espanya de Dobles Mixte l’any 2018.

Tots dos van guanyar aquest Nacional individual amb molta solvència, ja que van superar al segon classificat per sis i cinc colps, respectivament.

I això que el castellonenc no ho va tindre gens fàcil, ja que va haver de protagonitzar una gran remuntada per a desbancar del primer lloc al madrileny Pablo Ereño, que iniciava la darrera ronda amb tres colps d’avantatge sobre Ballester.

Això no va impedir que el castellonenc aconseguira la victòria final amb una espectacular tarjeta de 66 colps, la millor del torneig, la qual cosa el va portar a velocitat de vertigen al triomf amb un total de -9 i un avantatge de sis colps per damunt d’Ereño. En tercer lloc es va classificar un altre madrileny, Jaime Montojo.

José Luis Ballester va iniciar amb bon peu el torneig, amb una tarjeta de 68 colps que el va posar líder després de la primera jornada. Però en la segona Ereño li va prendre el relleu al repetir els seus 69 del primer dia, mentre que el castellonenc va tindre més dificultats i en va fer 73, la qual cosa el va deixar segon.

un torneig històric / Cal recordar que el Campionat d’Espanya su-16 va prendre l’any 2014 el relleu del tradicional Campionat d’Espanya cadet. Un canvi de nom però no d’esperit, el qual continua sent oferir als joves jugadors unes competicions tan divertides com professionals. Un campionat pel que ja han passat jugadors com Jon Rahm, Carlota Ciganda, Sergio García, Noemí Jiménez, Adrián Otaegui, etc. I això és sense dubte un atractiu incentiu per a tots els joves que hi participen any rere any.