Castelló es prepara per a viure un any més les seues festes fundacionals. Les festes de la Magdalena arriben puntuals a la seua cita amb els castellonencs i amb els milers de visitants que s’acosten a la capital de la Plana, on es trobaran com a casa per a viure uns dies en que el poble de Castelló guanya el carrer i el fa seu.

I açò és possible gràcies, sobretot, a l’esforç de la Junta de Festes, les gaiates, les colles i els diferents ens festers de la ciutat i els col.lectius que composen la setmana gran, que la fan possible; en definitiva, a les dones i homes de la festa que donen el millor de sí per a estar a l’altura del poble a qui representen.

Aquest treball, juntament amb l’esperit obert i hospitalari del poble de Castelló, fan possible unes festes integradores i participatives que són un exemple a seguir.

Unes festes que enguany estan d’enhorabona. El seu acte més rellevant i estimat, la multitudinària Romeria de les Canyes que commemora el trasllat de la ciutat des del Castell Vell a la seua actual ubicació, estrena en aquest 2017 la seua condició de Bé d’Interés Cultural (BIC) segons l’acord que va prendre el plenari del Consell de la Generalitat valenciana fa només uns dies.

Felicitar els veïns

Vull aprofitar aquesta tribuna per a felicitar a tots els veïns i a tots els festers de Castelló, i de tota la província, per aquest merescut reconeixement a un dels esdeveniments clau de la setmana gran. El Consell no ha fet més que donar el suport i la protecció que mereix una manifestació cultural i etnològica que el poble de Castelló ha fet perdurar en el temps per a retre homenatge als seus avantpassats i que enriqueix el patrimoni cultural de tots els valencians..

Des de la Presidència de la Generalitat vull fer meues les paraules del poeta Bernat Artola per a la Cavalcada del Pregó, i convocar-vos també a la festa, perquè ja el dia és arribat de la nostra Magdalena. Bones festes!!!