Iberdrola i el seu soci local, Inversiones Financieras Isla de Tenerife (IFIT), aposten pel desenvolupament de les energies renovables a Canàries per a continuar contribuint a la transició energètica.

Així ho han confirmat en la inauguració del parc eòlic Chimiche II, el seu primer projecte eòlic a Canàries, en un acte que va tindre lloc el primer de març amb la presència del president del govern de Canàries, Fernando Clavijo; el president del cabildo de Tenerife, Carlos Alonso Rodríguez i l’alcalde de Granadilla de Abona, José Domingo Regalado.

Chimiche II, promogut per Energías Ecológicas de Tenerife, és el resultat de la suma de coneixement i enteniment de l’entorn local —aportat per IFIT— i la capacitat tècnica i operativa i experiència en el desenvolupament eòlic d’Iberdrola.

Amb una potència de 18,3 megavats (MW), la iniciativa ha requerit una inversió de més de 25 milions d’euros, ha generat en la seva construcció més de 200 ocupacions i proveeix d’energia neta a una població equivalent de 15.000 llars, evitant l’emissió de 33.000 tones de CO2.

Cal dir que este projecte ha inclòs la construcció de la línia elèctrica d’evacuació i una subestació elèctrica transformadora, que ha requerit el desenvolupament d’una complexa labor d’enginyeria per a desplegar la infraestructura elèctrica a través d’una orografia complexa amb multitud de barrancs.