Ara quan està iniciant-se el festival que aporta un any més a Borriana joventut, música i festa, des de l’equip de govern de l’Ajuntament tornem a dedicar tots els nostres esforços a que aquesta setmana produesca les mínimes molèsties als nostres veïns i veïnes. És evident que un event d’aquesta magnitud comporta moltes obligacions afegides als responsables municipals per intentar que tot isca bé. Començant per la seguretat i continuant amb els problemes en els desplaçaments amb vehicles i els aparcaments, la neteja dels espais afectats o la convivència entre les persones que estan de vacances i les que seguim treballant, són qüestions que aquestos dies es converteixen en la nostra prioritat.

Pel que fa a la seguretat, els cossos i estaments implicats porten molts mesos preparant, coordinant i redactant els plans que s’han d’aplicar per aconseguir que, fins que el dia 5 quan se’n vagen els últims assistents al festival, siguen un dies amb els mímims destorbs possibles. S’ha seguit actuant també perquè la gent de Borriana puga patir cada any menys per poder aparcar els seus vehicles. La neteja és una altra de les problemàtiques que ha anat avançant a millor en cada edició.

I una de les qüestions que més ens ha fet reflexionar en els darrers anys ha estat la conscienciació de les persones més joves en temes que els afecten directament: l’educació i la informació són fonamentals en el desenvolupament vital de la joventut. Per això, i amb la col·laboració d’entitats com Creu Roja i amb campanyes informatives i de conscienciació de la Conselleria, s’està actuant als punts violeta i de prevenció del consum de drogues i alcohol.

Quan a una ciutat com la nostra, que compta amb al voltant de 35.000 habitants, arriba una quantitat tan important de visitants, hem de tindre clar que hi haurà algunes interferències en la convivència amb aquells i aquelles que vivim en l’època estival o en la resta de l’any a la zona marítima. I volem que quede clar que, pensant sempre en els nostres veïns i veïnes, la nostra responsabilitat i el nostre treball anirà sempre a millorar i minimitzar les problemàtiques que l’event puga produir.

PERÒ EL CONCEPTE que tots, habitants de Borriana i visitants, hem de reivindicar és el de la convivència i el respecte. Hi haurà qui estarà content perquè treballarà, directament o indirectament, pel festival, perquè haurà llogat un apartament o li agradarà vore els carrers plens de joventut i d’alegria estival. I hi haurà qui se sentirà incomodat per les molèsties que comporta rebre un nombre tan elevat de persones. A tots ells i elles els demane que es posen en el lloc de l’altre per poder, d’aquesta manera, afirmar quan acabe aquesta setmana, que, una vegada més, l’Arenal Sound ha aportat a Borriana uns dies de convivència que han anat millor que l’edició anterior.

*Alcaldessa de Borriana