La natura, les tradicions, les relacions humanes, comercials i culturals entenen poc de límits geogràfics i les carreteres són una via de difusió i intercanvi excepcionals. Invertir en elles suposa mantenir vius els nostres vincles històrics i facilitar que la nostra cultura arribe més enllà dels nostres termes.

A més, facilitar el desplaçament i mobilitat dels i de les nostres habitants implica augmentar les possibilitats de desenvolupar-se als pobles de l’interior, tan severament castigats pel despoblament. I per a tal finalitat, ens calen carreteres segures per als seus usuaris.

Pobles limítrofs amb altres comunitats autònomes, com ho és Vistabella, pensem que és moment d’invertir i millorar les connexions amb altres regions, de les quals només ens separen uns pocs quilòmetres. Per això, celebrem que la Diputació de Castelló haja anunciat una reunió amb el president de la Diputació de Terol per tractar aquest tema.

Vistabella únicament està comunicada per la CV-170 cap a Castelló i cap a Terol, i comunica amb la CV-175 amb Puertomingalvo, terme de Terol que, a pesar de tindre la codificació CV, correspon a les administracions de Terol el seu manteniment. Aquesta carretera té un tram de menys de 5 quilòmetres en mal estat, però no s’ha fet cap classe d’actuació des de fa molt de temps.

És per això que animem a la Diputació de Castelló a ficar el nostre cas també sobre la taula i a què, junt amb la Diputació de Terol, unifiquen esforços per millorar aquest vial bàsic per a les comunicacions dels nostres pobles d’interior. El nostre municipi està obert a celebrar totes les trobades que siguen necessàries per a fer aquest pas cap al desenvolupament del nostre interior.

*Alcalde de Vistabella