El diàleg és fonamental en el nou temps polític que es va obrir després de les darreres eleccions locals i autonòmiques. I no sols diàleg dins dels pactes de govern amb els quals l’esquerra hem pogut recuperar molts municipis a la nostra terra, sinò també amb la resta de forces polítiques als pobles i a la resta d’administracions, especialment amb la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

Fruit d’eixe diàleg és l’acord pel qual la Conselleria d’Obres Públiques finalitzarà la connexió entre la Vall d’Uixó i Alfondeguilla amb un itinerari peatonal. Esta actuació ha sigut molt reivindicada pels veïns i veïnes i, per això, la setmana passada, al costat de l’alcalde d’Alfondeguilla, Salvador Ventura, em vaig reunir amb la consellera María José Salvador per a traslladar-li esta necessitat.

La consellera ens va traslladar que este projecte es troba en procés de redacció i que la previsió és que les obres comencen abans de l’estiu de 2018. Esta actuació suposa unir les dos poblacions amb un passeig segur per a vianants i ciclistes, ja que és molt utilitzada per persones que practiquen esport. Però també entra dins de la ferma aposta que estem realitzant pel turisme més enllà de les Coves de Sant Josep, oferint una oferta de natura i senderisme a les portes de la Serra d’Espadà.

LA CONSTRUCCIÓ d’esta zona de l’itinerari és la més complicada, ja que està a la vora del barranc. Per eixe motiu, els tràmits no són tampoc senzills, ja que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha d’autoritzar-la. No obstant, el pròxim any vorem com el projecte serà una realitat perquè és una de les prioritats de la Conselleria per a potenciar la mobilitat sostenible i la seguretat vial.

Amb esta actuació demostrem una vegada més que som un Ajuntament que no es doblega davant la Generalitat Valenciana i que exigeix el que és just per als veïns i veïnes, amb independència de quin color polític governe. I en això les dades són clares, perquè sols en matèria d’ocupació enguany hem rebut més d’un milió d’euros del Consell. A més, cal sumar les inversions al barri Carmadai per a dotar la zona de seguretat, en la millora dels col·legis públics, en la finalització del nou edifici de l’IES Honori Garcia després de set anys en barracons, en la implantació del servei d’igualtat o en el parc urbà i carril peatonal i ciclista que connecta l’Aqüeducte amb el Paratge de Sant Josep.

Els fets són la millor prova del compromís que existeix entre el Consell que presideix Ximo Puig i la nostra ciutat. I també del nostre treball des del govern municipal per a reclamar allò que és beneficiós per a tots els vallers i valleres. En el cas de la connexió amb Alfondeguilla ho demanem de la mà del seu alcalde, a qui vull agrair la seua sincera predisposició per a posar els interessos de les persones per davant de les sigles polítiques.

Resulta trist que siga més fàcil tendir ponts amb el PP d’altres municipis com Alfondeguilla i Moncofa que amb el PP de la Vall d’Uixó, més preocupat per traure rèdit polític que per l’interés general. Els aconvidem a canviar esta actitud l’any que ve i millorar entre totes i tots la nostra ciutat. En eixe camí ens trobaran.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó