+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El turno

L’agraïment per tota la vida treballant

 

Santi Cortells Santi Cortells
21/01/2018

El 2017 ha estat un any roín per als que confiem en uns valors democràtics i també per a moltíssimes economies domèstiques. El 2018 arriba per als pensionistes amb una nova pèrdua del poder adquisitiu per cinquè any consecutiu. Rajoy els ha apujat el salari un paupèrrim 0,25%, el mínim que permet la llei.

Mentrestant, Alemanya les va apujar fins a un 6% el 2016, quasi un 4% el 2017 i per damunt del 3% enguany. Paga la pena comparar, per saber en quina mesura ens maltracten ací.

Mentrestant, els preus pugen un 1,5% i el PIB un 3%. La llum aproximadament un 11%, l’aigua al voltant d’un 12%, el gas un 6,2% i el transport públic un bon percentatge en cada lloc també. Aquesta és la justícia social dels governs PP-PSOE-Cs? A les generacions dels nostres pares i iaios els hauríem d’estar agraïts pels seus anys d’esforç.

ESTA BURLA de pujada salarial als pensionistes és responsabilitat del PP de Gürtel, Púnica, Lezo, Acuamed, Nóos, Andratx, Bárcenas, Brugal, cas Camps, Emarsa, Imelsa, Naseiro, i un llarg etcètera de «casos aïllats». I del PSOE dels ERE, Filesa, GAL, ACM, Aller, Almenas, Campeón, Edu, Flick, Feval, Limusa, Mallén, Marea i tants altres casos igualment «aïllats».

El Govern central de Mariano Rajoy, amb el suport de la marca blanca del PP, Ciudadanos, traurà ara un préstec de fins a 16.000 milions d’euros per a les pensions del 2018. D’altra banda, s’han anat traient diners de la vidriola de les pensions fins a deixar-la tremolant.

No sabem quin interés deuen tindre amb una aposta que acabarà sent la ruïna de la gent del carrer, però sobretot un desagraïment absolut a les generacions que tant s’han esforçat durant anys per fer millor el nostre país.

*Regidor de Normalització Lingüística de Compromís per Vila-real