Este cap de setmana hem presentat la nova marca i vídeo promocional de l’Alcora, que té com a objectiu posar en valor i donar a conèixer el molt que té i que ofereix el nostre municipi i també allò que el fa únic.

La presentació a la societat alcorina ha vingut després d’un procés que va començar fa més d’un any amb l’elaboració del primer Pla de Turisme de l’Alcora. Una iniciativa per a la qual una empresa especialitzada va realitzar un estudi minuciós del nostre municipi i es va reunir amb els agents socials i econòmics per tal de conèixer les seues impressions. En realitzar la corresponent radiografia, una de les conclusions d’este pla va ser la necessitat d’aglutinar baix una marca tots els nostres valors, que com deia, en són molts.

A l’Alcora tenim una ceràmica única, que és el nostre major valor diferencial, i tenim el seu bressol, la Reial Fàbrica. Tenim unes festes i tradicions genuïnes, cada vegada més participatives i reconegudes tant dins com fora de la nostra localitat; tenim un destacat casc antic, amb un gran valor històric i patrimonial; tenim uns paratges naturals espectaculars, que és una part de l’Alcora desconeguda per a molts; tenim un teixit associatiu com en pocs altres llocs, a més de per la quantia d’associacions, entitats, clubs, establiments… pel molt que treballen, pel seu dinamisme, per les nombroses activitats de tot àmbit que organitzen al llarg de l’any, per la tasca que es fa en la conservació i potenciació dels nostres costums i tradicions, per la nostra gent, per la gent gran, per la joventut, per la seua implicació...

Per tot açò, l’empresa de comunicació que ha desenvolupat la marca ho va tenir clar, esta havia de ser: l’Alcora viva. No es tracta d’un distintiu turístic, sinó d’una nova marca que ens representarà i identificarà dins i fora del municipi. La veritat és que no podia ser una altra marca.

D’aquesta manera, l’Alcora Viva naix del poble i és per al poble, perquè és el poble el que fa de l’Alcora una terra viva, una terra que no oblida el passat, que viu al màxim el present i que es guanya dia a dia el futur. Una gran terra de la qual ens sentim molt orgullosos i orgulloses.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora