Hem aconseguit que els Pressuposts Generals de l’Estat, per primera vegada en la història, incloguen una inversió del 9,6% en el territori valencià, xifra que representa acostar-nos al pes demogràfic que tenim els valencians i les valencianes en el conjunt de l’Estat. Els comptes de l’executiu de Sánchez arrepleguen actuacions tan necessàries com el corredor mediterrani i un augment del 40% en partides destinades a ajudar a persones dependents.

El pressupost del Govern estatal és molt millor que els del PP i Ciudadanos i inclou gran part dels acords d’investidura, però és millorable. Com ha explicat el nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví , és fonamental que s’aproven les esmenes que hem fet des de Compromís per a les comarques del nord i que durem també al Senat. Les nostres esmenes per a la província de Castelló suposen 220 milions d’euros en inversions fonamentals per als nostres municipis com un pla contra la regressió de la costa, l’augment de la partida destinada al servei del tren de rodalia o el rescat de les dessaladores.

Almassora som un dels pobles més afectats pels efectes de la regressió de la costa, provocada no només pel canvi climàtic sinó també pel Port de Castelló. Cal que s’actue de manera immediata per a frenar les greus conseqüències que tenen els temporals sobre la nostra platja i que són patides any rere any per milers de veïns i veïnes. Com també cal reforçar el servei de trens de rodalia, essencial per a tantes persones estudiants i treballadores que l’utilitzen a diari per a desplaçar-se. Són dos reivindicacions que des de Compromís hem defensat de forma reiterada tant a l’Ajuntament com a la Generalitat i al Congrés i que no poden deixar-se de banda.

Ens alegrem que els Pressupostos tinguen més en compte que els de la dreta el pes poblacional dels valencians i les valencianes, però encara no és prou. Les nostres comarques necessiten inversions que permeten millorar la vida de les persones. En eixa línia van també altres de les nostres esmenes, com la de rebaixar l’IVA dels instruments musicals i de les perruqueries del 21 al 10%. Només amb Compromís serà possible que eixes demandes siguen acceptades pels partits del govern, massa centralitzats en moltes ocasions i poc conscients de la realitat diària del País Valencià. Continuem el camí iniciat. H

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora