Quan fa només un any vam assumir el govern municipal de Vila-real ens van trobar una ciutat paralitzada, incapaç de moure’s i d’avançar. Una ciutat víctima i hereva d’una forma de fer política d’aparador, irresponsable i malbaratadora, a base de grans obres, com més grans millor, com més cares millor, sense pensar en com posar-les en marxa i fer-les útils i socialment rendibles per als ciutadans de Vila-real. Esta obsessió pels grans fastos i les obres milionàries ens va portar a una situació d’absoluta paràlisi municipal que hui, amb l’actual equip de govern que presidisc, hem aconseguit començar a revertir.

Les insistents campanyes llançades pel PP no aconseguiran tapar la realitat, que no és altra que el fet que va ser el Partit Popular qui va paralitzar la ciutat. Els ciutadans de Vila-real saben que fa un any, abans que assolírem el govern municipal, el Palau de Justícia portava més de nou mesos paralitzat i saben també, com han pogut veure aquesta mateixa setmana, que és ara quan el Palau de Justícia avança, de manera ferma i decidida, per poder ser realitat el pròxim any, tal com es va comprometre el conseller de Justícia.

Els ciutadans de Vila-real saben també que el Centre de Tecnificació Esportiva es va inaugurar fa poc més d’un any amb presses i tot el boato de què feia gala el PP local sense que es poguera utilitzar. Perquè no tenia pla de viabilitat ni de gestió, perquè no tenia pàrking i perquè ni tan sols tenia els terrenys cedits. A dia de hui, el CTE té el solar cedit i l’aparcament que una infraestructura com aquesta requereix, mentre avancen les converses per consensuar una fórmula de gestió viable i beneficiosa per als vila-realencs que serà palpable ja després de l’estiu, quan puguem obrir la piscina. El mateix a la Biblioteca de Pius XII, on hui tenim la biblioteca infantil, la campanya de la renda, aules d’estudi i un espai per a conferències i trobades, però que fa només un any ni tan sols estava recepcionada, a pesar de la vergonya nacional que va fer passar el PP a la ciutat en inaugurar-la sense llibres. La ronda Sudoest, amb el pagament de part de les expropiacions, o la piscina del Termet, en obres ara després d’anys tancada, són altres exemples de l’impuls que li hem donat a una ciutat que el PP va deixar estancada. H