Fa uns dies els representants de Compromís per Vila-real assistíem a una jornada molt interessant a València, anomenada l’Hora de les decisions. Ni més ni menys que una trobada entre representants polítics, universitats, sindicats i empreses per fer balanç sobre els greuges i reivindicacions conjuntes de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani.

No només van assistir representants dels tres governs autonòmics més implicats, valencians, catalans i balears, sinó també experts d’Alemanya, Suïssa, Escòcia, Quebec i Flandes. Doncs bé, totes i tots van coincidir que el principal problema, no només del Corredor Mediterrani, sinó de totes les inversions que afecten el nostre territori és la falta de finançament.

I és que ja és el moment que s’impose el seny perquè els valencians en relació a la nostra població estem per sota de la mitjana d’altres territoris a l’hora de rebre, però per a aportar sí que estem al mateix nivell. Que es done compliment a la resolució 22/IX sobre la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic aprovada per les Corts, que exigeix al Govern l’execució d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional del País Valencià, així com la implantació d’un pla de xoc d’inversions per a destinar, almenys, 1.200 milions anuals entre 2017 i 2020 en inversions a la Comunitat Valenciana.

Esperem que tots els partits que ací s’omplin la boca amb promeses ara siguen coherents amb el que voten també a Madrid perquè, almenys, això és el que Compromís defensarem a través dels nostres representants no només als ajuntaments o a les Corts sinó també al Congrés i el Senat perquè Compromís pensem que ja és l’hora de les inversions justes.

*Regidor d’Economia de Compromís per Vila-real