Des de Compromís per Vila-real volem fer una reflexió perquè, degut a la hipoteca urbanística del PP, que constantment ens gira el seu rebut en forma de sentències, hem hagut de prorrogar el pressupost del 2017, prorrogat igual com ho està el del Govern central de Madrid.

Però, a diferència d’ells, del PP i Ciutadans, que utilitzen l’excusa dels pressupostos prorrogats per a no aprovar la modificació de les pensions i extorsionar a la resta de partits que allí tenim representació per a què els votem a favor dels Pressupostos Generals, nosaltres, ací en Vila-real, som responsables i modifiquem el pressupost prorrogat. Ho fem per a fer front a la situació i seguir al servei de les persones, per garantir la continuïtat de tots els plans d’ocupació que ara estan en marxa i que, gràcies a una conselleria on Compromís estem al capdavant, com és la d’Economia Sostenible, en només un any l’Ajuntament ha activat 3,6 milions d’euros que han aplegat al voltant de 400 famílies a través del Fons Social Europeu.

Una inversió, a la que destinem 700.000 euros dels nostres recursos propis per atendre a tots els col·lectius considerats com a vulnerables, majors de 45 anys, joves, aturats de llarga durada, dones, víctimes de violència masclista o persones amb capacitats diferents.

Però com no només volem donar continuïtat als plans d’ocupació que ara tenim en marxa, sinó seguir augmentant-los en el nou pressupost de 2018, ja incloem la inversió inicial per al programa Avalem Joves que ara mateix acabem de sol·licitar.

Perquè els veïns i veïnes saben que hem aplegat a esta situació per la mala gestió del PP, pel seu urbanisme a coste 0, però des de Compromís pensem que la nostra obligació és traure força de la debilitat i, als problemes, donar solucions.

*Regidor d’Economia de Compromís per Vila-real