La societat valenciana va assolir una de les fites més importants de la seua història la setmana passada, amb l’aprovació de la nova llei LGTBI. El nou text aprovat pel govern del Botànic ens converteix en un dels territoris amb la legislació més avançada del món en matèria d’igualtat i de protecció de drets d’aquest col·lectiu.

I és que, des del passat dimecres 21 de novembre, la llei prohibeix --i castiga amb duresa-- la realització de teràpies o programes de reorientació sexual. Perquè, per increïble que ens semble, encara hi ha qui pensa que qualsevol tendència no heterosexual és una malaltia, una desviació que cal corregir. A partir d’ara, podran pensar-ho igual, però sempre al marge de llei.

LA NOVA LLEI ha sigut un èxit aconseguit gràcies a la feina de polítics com Fran Ferri, portaveu de Compromís a les Corts i un dels símbols de lluita pels drets LGTBI al País Valencià. Precisament Ferri ha fet una de les reflexions més relevants que he escoltat durant els últims dies, en vincular la violència del gènere i l’odi als col·lectius de lesbianes, gais, transexuals i intersexuals a l’heteropatriarcat i l’heterocentrisme.

Eixe odi és el mateix que va costar la vida, diumenge mateix, a una dona a Monzón (Osca). El seu nom se suma als de les 44 dones assassinades per les seues parelles o exparelles durant l’any 2018 que vam recordar a Almassora aquest 25 N i al de les 79 víctimes d’agressions per motius d’orientació sexual o identitat de gènere registrades al nostre territori l’any passat.

NOSALTRES CONFIEM en l’educació en el respecte a la diversitat. Per això, campanyes com la de Fem tractes amb els bons tractes que desenvolupem a Almassora són tan importants.

Per això, les grans inversions que fan i impulsen la Conselleria d’Educació per dotar els centre públics de més personal i baixar les ràtios permeten parar més atenció als detalls i corregir, des de la infància, actituds d’abús.

Per això, treballem i treballarem per continuar sent un territori de referència pel que fa a drets socials.

*Regidora d’Igualtat i primera tinenta d’Alcaldia d’Almassora