Síguenos en redes sociales:

L’orgull de ser de la Vall

Volem anar cap a un model turístic sostenible, atractiu i del qual la ciutat s’aprofite econòmicament

L’orgull de ser de la Vall ens uneix com a poble. És una de les coses de les quals vaig ser conscient durant la visita guiada al poblat iber, una activitat que hem estrenat este estiu per a ampliar el ventall de possibilitats que ofereix el paratge de Sant Josep i la Vall d’Uixó i que està tenien èxit en el seu objectiu de donar a conéixer el ric patrimoni històric i cultural del qual disposem a la ciutat.

Estes visites guiades se sumen al relat turístic de la Vall, però no sols estan dirigides als visitants sinó també als vallers i valleres, perquè posar en valor el nostre patrimoni i la nostra història ens fa no oblidar d’on venim i cap on volem anar. I volem anar cap a un model turístic sostenible, atractiu i del qual la ciutat es puga aprofitar econòmicament, sobretot bars i restaurants i comerços locals.

Durant la visita al jaciment arqueològic iber-romà de Sant Josep ens explicaran d’on probablement ve la paraula bodí, una de les més valleres que conec. També sabrem perquè el poblat es va establir ací i amb quines dificultats es van trobar els seus habitants. Són visites de 45 minuts amb un guia turístic i complementen la visita a les Coves de Sant Josep, el nostre principal reclam turístic.

Per a continuar en esta línia que realça allò més nostre, en el mes de setembre començarem una nova fase d’excavació al poblat de Sant Josep. Amb esta actuació descobrirem noves zones i estructures i seguirem consolidant les que ja existeixen. Des de 2016 cada any hem fet excavacions, recuperant un entorn que no es podia ni visitar i que estava sepultat per la brossa i les males herbes.

Ara es pot visitar i conéixer, perquè hem fet un esforç perquè els vallers i valleres puguen estar orgullosos. També ho hem fet amb les fonts històriques. Enguany hem actuat en la de Bessols i en setembre es rehabilitarà i restaurarà la de l’Olivereta. Un patrimoni que a més d’històric també és sentimental i que forma el Camí de l’Aigua al llarg del qual es va assentar la població.

L’orgull vallerés també l’eix de la programació Nits d’històries i historietes, que precisament este cap de setmana farà una ruta guiada per les fonts restaurades i una altra per l’entorn de l’Assumpció en la vespra de la seua festa. És un privilegi poder gaudir d’este tipus d’activitats a la nostra ciutat, perquè fomenten l’estima per la Vall i per tot allò que ens uneix com a poble. I no és poc!

Les rutes senderistes a les portes de la Serra d’Espadà també són un reclam turístic i un bé natural del qual sentir-nos molt orgullosos. En setembre també iniciarem una programació de rutes guiades per estes sendes de muntanya. Per a la nova temporada tenim preparades moltes novetats, algunes esperades des de fa molt de temps. Seguim treballant amb molta il·lusió per l’orgull valler.

Alcaldessa de la Vall d’Uixó

Pulsa para ver más contenido para ti