El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Paula Cerdà

EL TURNO

Paula Cerdà

Agromoció i sostenibilitat a Vinaròs

Aquest cap de setmana recuperem la Fira agrícola, d’automoció i de producte de proximitat a Vinaròs. Un esdeveniment que mostra el ferm compromís amb les nostres cooperatives, l’agricultura i la ruralitat, i on participen 12 expositors de vehicles i maquinària agrícola, 22 empreses de productes de proximitat i dues protectores del municipi.

Com a novetat, enguany podrem conéixer el projecte d’agrocompostatge impulsat pel company Ignasi Garcia a la Diputació de Castelló en col·laboració amb les cooperatives d’oli del Maestrat. Un exemple de l’economia circular a les comarques rurals, basat en el tractament i revalorització de residus agrícoles i ramaders per a la seua venda i retorn a la terra.

Els horts escolars

També gaudirem d’un espai agroecològic en què prendran protagonisme els horts escolars impulsats a les escoles municipals i comarcals, on s’oferiran tallers agroecològics i de conscienciació sobre la cura del territori i dels seus ecosistemes.

Els orígens i el futur de Vinaròs estan lligats al sector primari. Més del 50% del nostre terme és agrícola. La mar ens vincula amb la pesca i ha enfortit històricament el nostre comerç. El nostre compromís amb els xicotets productors i comerciants és ferm, així com el nostre treball pel foment de l’economia local i l’agricultura de proximitat.

Aquest cap de setmana ens tornem a trobar per encarar junts els reptes de la sostenibilitat i seguir enfortint el teixit econòmic de Vinaròs.

Regidora de Comerç, Festes i Joventut de Vinaròs

Compartir el artículo

stats