TRIBUNA

La mascletà, punt de trobada

Ignasi Garcia

Ignasi Garcia

El passat 4 de febrer estava a l’entrega dels premis Jesús Medrano, uns premis, que promouen Jesús i Enrique, i que són de record tant pel contingut i la il·lusió que porten a milers de xiquetes i xiquets, com la quantitat de targetes nadalenques que reben per al concurs. I arribats a aquest punt, vostés es preguntaran, i que tenen a veure uns premis de targetes nadalenques amb la mascletà? Doncs bé, un dels membres del jurat és el pirotècnic Peñarroja, un dels més estimats del País Valencià, i clar, mentre fèiem temps per començar l’entrega de premis vam estar parlant una estoneta de les festes de la Magdalena i la feina que els arriba a les pirotècnies.

De la conversa, el que més gratament em va sorprendre és la col·laboració entre les diferents pirotècnies, empreses que a priori són competidores però que col·laboren entre elles per poder oferir-nos els millors espectacles al poble que està en festes. I jo, que sóc molt de ficar-me en debats, li vaig expressar la meua preferència per les mascletaes als castells de focs, conscient que per a gustos, colors. Cal dir que Peñarroja, amb molta diplomàcia, i sense dir si volia més al pare o a la mare, a les mascletaes o als castells de focs, va indicar que les mascletaes eren un punt de trobada de la gent, i no sap tota la raó que té. I és que a banda de ser el tret d’eixida de les nostres festes fundacionals, t’agraden més o menys, sigues dels que vols estar al davant de tot per sentir bé el terratrèmol, o et quedes a casa ben lluny i ja ens veurem després, la mascletà és un punt de trobada.

Aigua consumida

De fet, no sé si ho recorden, perquè estic segur d’haver-lo explicat en aquest espai en alguna ocasió, el moment on la ciutat de Castelló més aigua consumeix en tot l’any és entre les 10.00 i les 11.30 hores del dissabte de la mascletà, i aquest fet és repeteix any rere any. Són eixes hores prèvies a la mascletà quan tota la ciutat estem rentant-nos i arreglant-nos per anar a gaudir de les nostres festes, per eixir al carrer, i per a trobar-nos en la mascletà, i aquesta dada corrobora i verifica el plantejament de Peñarroja. I també el fet que la ciutat de Castelló batega i no es pot entendre sense les seues festes. Demà, ens vèiem a la mascletà.

Portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló i candidat a l’alcaldia

Suscríbete para seguir leyendo