A FONDO

#lAlcoraViva

Des de fa ja uns quants anys, l’Alcora es distingeix per ser una localitat activa i dinàmica

Samuel Falomir

Samuel Falomir

Des de fa ja uns quants anys, l’Alcora es distingeix per ser una localitat molt activa i dinàmica, mitjançant l’impuls i posada en marxa de nombroses iniciatives de diversa índole. Un dinamisme al qual contribueix, i molt, l’important teixit associatiu local. La tardor és un clar exemple d’aquest non stop. Preneu nota perquè ara us comptaré tot el que ens ve per davant... sobra dir que estaríem encantats de rebre a amics i amigues de tota la província per a gaudir junts d’aquestes iniciatives.

Demà arrancarà l’AlcoraFolk, un ampli programa que hem preparat per a celebrar el 9 d’Octubre i amb el qual volem exhibir, divulgar i posar en valor la nostra rica cultura i tradicions, de les quals ens sentim molt orgullosos.

La flama del Correllengua arribarà demà per a defensar i promoure l’ús del valencià juntament amb els nostres centres educatius. I a la vesprada, inaugurarem l’exposició Instruments de música tradicional als segles XIX i XX a les nostres comarques, que podrà visitar-se fins al diumenge 15 d’octubre. Per tal de contextualitzar la mostra, després de la seua inauguració celebrarem un bureo tradicional.

El dissabte 7 d’octubre tindrà lloc la X Trobada de Gegants i Cabuts de l’Alcora, un esdeveniment que enguany cobra encara més importància, ja que acollirem la VI Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, d’àmbit autonòmic.

La dansa tradicional serà també protagonista aquest dissabte amb l’actuació dels grups Sa Revetla de Sant Antoni, la Font d’Aixart i la colla El Soroll. Posarà el fermall d’or a la jornada el concert de Titana i l’Empelt, que ens permetrà gaudir de músiques tradicionals i populars del nostre folklore.

El 9 d’octubre tindrà lloc l’acte institucional de nomenament de José Carnicer, Arqueta, com a Fill Adoptiu de l’Alcora. Una destacada i molt merescuda distinció a un home polifacètic i molt volgut pels alcorins i alcorines.

L’epicentre de les fires

Les celebracions del 9 d’Octubre donaran pas a un cap de setmana en el qual l’Alcora serà l’epicentre de les fires, amb la V Fira d’Antiguitats i del Col·leccionisme (dissabte 14 d’octubre), la Fira del Comerç Local (dissabte 14 i diumenge 15 d’octubre) i la tradicional Fira del Mussol (diumenge 15 d’octubre), que compta amb 180 anys d’història. A més, el diumenge 15 se celebrarà e IX Encuentro de Encaje de Bolillos de l’Alcora. Tots aquests esdeveniments es duran a terme en la mateixa zona del poble: camí Nord-Músic Pere Moliner-Corts Valencianes. A més de les respectives parades, s’han programat actes paral·lels per tal d’amenitzar les fires amb música, activitats infantils… No pot ser més complet, així que el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre toca enfirar-se a l’Alcora.

Ací no acaba la cosa. La setmana següent arribarà un altre plat fort, la 14a edició d’Ultrasons. Músiques en vibració. Un cicle reconegut i consolidat que aposta per la pluralitat, la promoció de noves propostes i la dinamització del sector cultural. Del 21 d’octubre al 4 de novembre, durant tres caps de setmana, tindreu l’oportunitat degustar directes de gran qualitat i descobrir noves vibracions a l’Alcora.

Al-Qüra Medieval

I seguim. Del 10 al 12 de novembre tornarem a l’edat mitjana amb Al-Qüra Medieval, un apassionant viatge en el temps en el qual els veïns i veïnes representaran el dia a dia d’un poblat del segle XIII, amb els seus diferents gremis, i es desplegarà un complet programa en el qual no faltaran les representacions històriques, la música i la dansa, un mercat medieval, falconeria, degustació de beuratges d’època, activitats per als més xicotets… Us recomane encaridament que no us ho perdeu, és una experiència que cal viure en primera persona.

A més, continuarem amb totes les activitats d’oci nocturn, l’agenda infantil, els esdeveniments esportius…

No dona més de si l’espai, així que, de moment, anoteu totes aquestes dates. #lAlcoraViva, us espera!

Alcalde de l’Alcora i secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló

Suscríbete para seguir leyendo