Quan llegiu aquestes lletres ja hauré pres possessió de la Diòcesi de Mallorca. Durant quinze anys m’he adreçat a vosaltres diumenge rere diumenge. Avui m’adreço a vosaltres per donar-vos les gràcies. Sé, pels vostres propis comentaris, que les meues paraules han tingut ressonància en la vida de molts de vosaltres, i això és la millor recompensa.

És l’hora de donar gràcies a Déu per tots els qui formeu part d’aquesta estimada Diòcesi de Tortosa, en la qual l’Evangeli del Crist continua creixent i donant fruit de múltiples formes, tot i les dificultats. Només cal tenir present la vida de les diferents parròquies; els monestirs; les comunitats de vida consagrada; els moviments i associacions; les confraries; els centres educatius i assistencials; les múltiples iniciatives de caritat i solidaritat; els missioners… Tot un mosaic de realitats que mostren la riquesa de la nostra Diòcesi. Així és l’Església, una realitat viva, perquè es desenvolupa en la vida dels cristians. En ells es manifesta, tant la santedat de Déu com les debilitats humanes. D’aquí que necessite renovar-se constantment, caminar més decididament seguint a Crist. Aquest és el do que estem demanant durant aquest Any de la Fe.

Ara he de marxar de la Diòcesi de Tortosa per servir al poble de Déu que camina a Mallorca. Aquesta és la nova missió que el Sant Pare m’encomana en l’Església. Sempre us recordaré i pregaré per vosaltres amb alegria. He viscut intensament aquests anys en què no tot ha estat fàcil, però han estat marcats per la proximitat i l’entranyable devoció a la Verge, la nostra Mare, en tantes advocacions. Ella m’ha apropat més a Jesús, i també a cadascun de vosaltres. Us porto en el cor. Demano al Senyor que el vostre amor segueixi creixent.

Durant aquests quinze anys he intentat ser un testimoni de l’Evangeli. Sé que no sempre ho he aconseguit. Déu sap que la meua missió fonamental no ha estat simplement apropar-me als altres, lo qual em resulta fàcil, sinó mostrar-los la proximitat de Déu. Aquesta és la missió pròpia de tot cristià, de tot pastor de l’Església. El nostre món ha canviat. Els cristians tenim una gran tasca: mostrar el valor de la fe en Déu, que és la vida dels homes. H