CELEBRACIONS PATRONALS

Sant Jordi comença les festes i encara un intens cap de setmana

Les cites religioses i un parc infantil protagonitzen l’inici del cicle de propostes

L’agenda taurina serà de divendres a diumenge

Les festes patronals de Sant Jordi han començat hui amb actes religiosos i un parc infantil per la vesprada.

Les festes patronals de Sant Jordi han començat hui amb actes religiosos i un parc infantil per la vesprada. / Mediterráneo

Els veïns de Sant Jordi, així com molts visitants procedents d’altres punts de la comarca, han participat aquest dimarts en la celebració del Dia de Sant Jordi, que donava principi oficialment a les festes patronals.

La participació ha sigut molt alta en els actes de la vesprada, especialment en la processó i la missa, la qual cosa va ser molt positiva per a la tradicional venda solidària de roses, ja que els beneficis van destinats a l’associació contra el càncer de la localitat.

L’Ajuntament es bolca amb l’organització d’estes festes patronals, per a les quals ha programat més d’una vintena d’actes. A més de la processó i la missa, l’equip de govern oferirà bous, música i actes tradicionals.

Estes activitats ocupen la major part de l’agenda, juntament amb les propostes d’oci infantil i gastronòmiques, a més de les cites i activitats tradicionals vinculades als festejos d’estes celebracions patronals per Sant Jordi.

L’alcalde, Iván Sánchez, celebra «molts veïns i visitants ja han participat de manera massiva i han pogut gaudir d’uns actes molt emotius». «I això ha sigut gràcies al fet que molta gent està treballant perquè estos dies puguem gaudir de les festes. Confiem que la programació ajude a atraure a molts visitants de la comarca i de la província, perquè com més gent vinga, millor els anirà als comerciants i hostalers del poble».

Jocs infantils

A la vesprada també hi va hagut un parc de jocs infantils inflables a l’esplanada del poliesportiu i HoliColors, amb un berenar per a tots els xiquets que es van apropar. 

Els actes continuaran este divendres a la vesprada-nit, amb tardeo en la pista del poliesportiu, l’actuació del grup Khalifa Rumba i bou embolat. El dissabte es farà la cagada del manso a l’esplanada del poliesportiu, bous de plaça amb la ramaderia de Fernando Mansilla i concurs de retalladors. A la nit, sopar del senglar i elecció de la reina de les festes majors 2024. Els bous seran protagonistes el diumenge. Al matí, amb la ramaderia Fernando Mansilla i a la vesprada i nit, amb exemplars de Fernando Mansilla i bou embolat.